Kars Valilikten amatör sporculara malzeme desteği‏

Kars Valiliği İl Özel İdaresi imkanlarıyla alınan spor malzemeleri amatör sporculara dağıtıldı. Vali Ahmet Kara sporcu gençlere boş vakitlerini spora ayırdıklarını için teşekkür ederek, bundan böyle bu tür yardım ve destekleri Valilik olarak sürdürecekle

 Kars ve ilçelerinde 312 sporcunun bulunduğu 9 spor kulübüne 150 takım eşofmen, 150 çift spor ayakkabısı, 9 ayrı kulübe de forma, short, krampon, tekmelik ve top verildi. Devlet Su İşleri Salonu’nda yapılan tören ile spor malzemeleri öğrencilere dağıtıldı.

  Amatör Spor Kulübü Federasyon Başkanı Muharrem Toraman, Kars’ta şu ana kadar hiç yaşanmayan bir ilki yaşadıkları belirterek, “Bu güne kadar amatör takımlar ve sporcular olarak gereken yardımları görmedik. Ama Sayın Valimizin öncülüğü ile bugün burada bu yardımları alıyoruz. Bizleri daha da başarılı olamaya teşvik edecek. Ayrıca diğer büyüklerimizi de spora daha da destek vereceğini ümit ediyoruz” dedi.

  Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat da, “Hızla değişen dünyamızda gençler sosyal psikolojik sorunları başta olmak üzere, eğitim, sağlık, çalışma hayatı, iş bulma, sosyal güvenlik, zararlı alışkanlıktan korunma, serbest zamanlarını değerlendirme gibi sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Bu sorunların azaltılması, uygun çözüm yollarının bulunması kişi ve toplumun geleceği yönünden önem arz etmektedir. 3289 Sayılı Teşkilat Kanunumuzun öngördüğü üzere, spor faaliyetlerini programlamak, düzenlemek, yönetmek, sanatsal ve spor yapacakları tesislerin yapılması Genel Müdürlüğümüzün görevleri arasında yer almaktadır.

İlimizde bu amaca yönelik olarak Spor Eğitim Merkezi, Gençlik Merkezi, Kamp Eğitim Merkezi, Spor Salonları, stadyumlar ve açık spor tesisleri mevcuttur. Bu tesislere her yaştaki kişilere spor yaptırmak, onların kötü alışkanlıklar kazanmalarını engelleyerek, bedensel ve ruhsal yönden daha sağlıklı ve elit sporcu olarak yetişmelerini ve sporu tüm kitlelere yaymak İl Müdürlüğümüzün görevlerimiz arasındadır” diye konuştu.

  Vali Ahmet Kara ise İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar ve İl Genel Meclisi’ne yapmış oldukları bu yardımlardan dolayı teşekkür etti. Gençlere de zamanlarını spora ayırdıkları için teşekkür eden Vali Kara şunları söyledi:

  “Spor yapan gençler spor yapmayanlara göre daha da sağlıklıdırlar. Çünkü; spor yapmayanlar boş zamanlarında daha tembel oluyorlar bunun yanı sıra da kötü alışkanlıklar edinmeye daha yatkın oluyorlar. Ama spor ile uğraşanlar ise gerek bedenen ve gerekse ahlaki yönden daha da ileridedirler. Ben spor yapan çocuklarımıza teşekkür ediyor ve spor ile birlikte daha çalışkan olmalarını çevrelerine de örnek olmalarını istiyorum. Başarılar ve sağlıklı günler diliyorum

Kars Gündem Haber Haberleri