KARSESOB, Günay Özdemir'i Özür Dilemeye Davet Etti

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adem Burulday, Kars eski Valisi Günay Özdemir’i özür dilemeye davet etti.

Kars eski Valisi, Edirne Valiliği görevini yürüten Günay Özdemir'in SOLO-Türk ile ilgili "Kars'taki törenler bu kadar duygusal değildi" açıklamasına Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adem Burulday ve oda başkanları sert tepki gösterdi.

Burulday, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:  “2014 – 2016 yıllarında İlimiz Valisi olarak görev yapan Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yılı münasebetiyle düzenlenen etkinlikte Karslıların vatan, bayrak, cumhuriyet ve Atatürk sevgisini ve bağlılığını sorgulayarak bizleri üzmüştür. Kars halkı her zaman vatanına, bayrağına, devletine, cumhuriyetimize ve Atatürk’e sahip çıkmıştır. Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı kapsamında her yıl Ocak ayında Allahu Ekber Dağlarında yapılan yürüyüşe yediden yetmişe on binlerce insan katılmakta, 90 bin vatan evladının donarak şehit olduğu yerde hava ve doğa şartlarına meydan okuyarak ellerindeki Türk Bayrağı ile yaklaşık 7 kilometre yürümektedirler. Bu etkinliğe katılan bir kişinin bu coşkuyu, vatan ve bayrak sevgisini ve şehitlerimize olan saygıyı görmemesi imkansızdır. Günay Özdemir, 2 yıl Vali olarak görev yaptığı Kars Valiliği’nin resmi internet sitesinde yer alan İlimizin tarihi ve tanıtım sayfasını incelemiş olsaydı bugün bu sözleri söylemezdi. Kars Valiliği resmi internet sitesinde İlimizle ilgili aşağıdaki bilgiler yer almaktadır.
“Kars deyince akla, hamaset (yiğitlik) ve menkıbe diyarı gelir.”
“Kars adının kaynağı Karsaklardan gelmektedir. Kars, “Türkiye’deki en eski Türkçe il adı” olma unvanına sahiptir.”
“Türkiye' de bundan daha eski “Türkçe” isim taşıyan bir şehrimiz daha yoktur.”
“1853-1856 tarihleri arasında Osmanlı ile Rusya arasında yapılan Kırım savaşı devam ederken Osmanlı İmparatorluğunu sıkıştırmak amacıyla 14 Haziran 1855 tarihinde Rus Orduları doğu sınırlarımızı aşarak Kars Şehrini muhasara etmeye başlamıştır. Müşir Mehmed Vasıf Paşa komutasındaki Osmanlı ordusu 135 gün süren Rus kuşatmasına karşı Kars halkı ile birlikte kahramanca bir savunma yaparak 29 Eylül 1855 günü Kars Zaferini kazanmıştır.”
“Kars'ın Rus Ordularına karşı kahramanca savunulması sonucunda; kazanılan 1855 Kars Zaferi nedeniyle, Şehrimize verilen. "Kars Zafer Madalyası" aynı zamanda Anadolu’da bir şehre verilen ilk Gazilik Madalyasıdır.”
Günay Özdemir’in sarf ettiği sözlerden daha vahimi, İl Valisi olarak 2 yıl görev yaptığı ili ve o ilde yaşayan insanları tanıyamaması ve kendi sorumluluğunda olan internet sitesindeki bilgilerden bihaber olmasıdır.  
UDH Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ve Adalet ve Kalkınma Partisi Kars Milletvekili Sayın Yusuf Selahattin Beyribey’in konunun takipçisi olacağından eminiz. Esnaf ve sanatkârlarımız adına Günay Özdemir’i tüm Kars halkından özür dilemeye davet ediyoruz.”

Kars Haber Haberleri