Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan, Meclis Başkanı İdris Acay ve meclis üyelerinden oluşan heyet, fuarda kurulan Kars standında kentin birbirinden kıymetli yöresel değerlerini yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtmanın gururunu yaşadı.
Fuar süresince yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Kars standında, kentin dünyaya açılan kapısı niteliğindeki coğrafi işaretli Kars kaşarı, dünyaca ünlü gravyer peyniri, Kars balı, tescilli kaz eti, yöresel kete ve ayran aşı çorbası başta olmak üzere bölgeye özgü birçok ürün sergilendi. Standı ziyaret eden misafirler, Kars’ın eşsiz lezzetlerini ve gastronomi kültürünü yakından tanıma ve tatma fırsatı buldu.
Etkinliğin en önemli anlarından biri de TOBB Başkanı M. Rı
fat Hisarcıklıoğlu’nun Kars standını ziyareti oldu. KATSO standını gezerek ürünler hakkında bilgi alan Hisarcıklıoğlu’nun, Kars’ın üretim potansiyeli ve ticaret odasının çalışmaları hakkında ifade ettiği övgü dolu, kıymetli değerlendirmeler Kars heyeti tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.
Fuar sonrasında bir değerlendirmede bulunan KATSO Başkanı Kadir Bozan, Kars’ın sadece tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle değil; üretimi, gastronomisi ve coğrafi işaretli ürünleriyle de Türkiye’nin en önemli marka şehirlerinden biri olduğunu vurguladı. Kentin bu güçlü potansiyelini her platformda en iyi şekilde temsil etmeye kararlılıkla devam edeceklerini belirten Bozan, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek Kars için üretmeye ve çalışmaya devam edeceklerinin mesajını verdi.