Kars’ın yatırım potansiyeli Ankara’da masaya yatırıldı

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan başkanlığında, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) koordinasyonunda “Ekonomi ve Yatırım Fırsatları İstişare Toplantısı” düzenlendi.

Kars Ardahan Iğdır (KAI) Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım’ın ev sahipliğinde düzenlenen “Ekonomi ve Yatırım Fırsatları İstişare Toplantısı”, iş insanlarının yoğun katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantı, Ankara Ticaret Odası (ATO) Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıda Kars’ın tarım, hayvancılık, turizm, gıda sanayii ve sınır ticareti alanlarındaki potansiyeli kapsamlı şekilde ele alındı. Bunun yanı sıra, yatırım kapasitesinin artırılması, yeni yatırımların teşvik edilmesi, üretim altyapısının güçlendirilmesi, istihdamın artırılması ve göçün azaltılmasına yönelik imkanlar değerlendirildi. Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı’nın; illerin kendi potansiyelleri doğrultusunda üretim ve yatırım gücünü artırma, katma değeri yükseltme, sürdürülebilir kalkınmayı destekleme ve bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltma hedefleri doğrultusunda şekillendiği ifade edildi.

Program çerçevesinde yatırım teşviklerine ilişkin sunum, SERKA Kars Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sevgi Gündüz tarafından gerçekleştirildi. Sunumda, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında Kars’ta desteklenecek yatırım alanları ayrıntılı biçimde paylaşıldı. SERKA’nın açıklamasına göre; asgari 300 büyükbaş kapasiteli entegre et ve/veya süt hayvancılığı yatırımları, entegre kaz yetiştiriciliği ve ürünleri işleme tesisleri, dört yıldız ve üzeri konaklama yatırımları ile kavılca buğdayından dondurulmuş unlu mamul üretimi öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Başkan Bozan, Kars’ın doğal kaynakları, tarihi birikimi, üretim kültürü ve stratejik konumuyla yatırım açısından önemli bir merkez olduğuna dikkat çekti. Yerel Kalkınma Hamlesi kapsamında belirlenen yatırım alanlarının ilin ekonomik geleceği için büyük önem taşıdığını belirten Bozan, bu alanlarda yapılacak yatırımların üretim ve istihdama katkı sağlayacağını, özellikle genç nüfus için yeni fırsatlar oluşturacağını ifade etti.

Bozan ayrıca, Kars’ın yalnızca mevcut potansiyeliyle değil, gelişime açık sektörleriyle de güçlü bir yatırım zemini sunduğunu vurgulayarak, kamu desteklerinin doğru projelerle buluşturulmasının kritik olduğunu dile getirdi. Ankara’da düzenlenen toplantının, memleketle bağını sürdüren iş insanlarının Kars’a yönelik yatırım ilgisini artırması açısından önemli bir fırsat sunduğunu kaydetti.

Toplantıya katkı sunan kurum ve isimlere teşekkür eden Bozan, Gürsel Baran’a toplantı salonunun tahsisi ve misafirperverliği, Erdoğan Yıldırım’a ev sahipliği ve destekleri, SERKA’ya ise organizasyon ve bilgilendirici sunumları dolayısıyla teşekkür etti.

Programda ayrıca, Karslı iş insanlarının memleketlerine yönelik yatırım süreçlerine daha aktif katılım sağlamalarının önemi vurgulandı. Kars’ın yatırım altyapısının güçlendirilmesi, yeni iş alanlarının oluşturulması ve ilin ulusal ölçekte daha güçlü bir ekonomik konuma taşınmasına yönelik görüş alışverişinde bulunulan toplantı, katılımcıların önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

Yorum Yap
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kars Haber Haberleri