Kars'lı Av.Tuncer Bakırhan Gözaltında

Sabahtan itibaren 16 kentte eş zamanlı KCK operasyonu yapılıyor. Çok sayıda kişi ile birlikte BDP MYK üyesi Bakırhan ve eski BDP'li vekil Kurtulan da gözaltında...

 

Şu ana kadar 32 kişi gözlatına alındı 45 kişi hakkında da gözaltı kararı var...

Gözaltına alınanlar arasında eski milletvekili Kurtalan da var. Son gelen bilgilere göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde de arama yapılıyor.

Bu sabah birçok kentte PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik bir operasyon daha başlatıldı. Operasyon kapsamında Ankara'daki KESK Genel Merkezi'ne de baskın yapıldı. KESK Genel Merkezi'nde bir KESK üyesinin ofisinin arandığı belirtildi.

İstanbul, Siirt, Batman, Şanlıurfa, Mersin, Diyarbakır ve Ankara'nın da aralarında olduğu 16 kente yapılan baskınlarda eski DEHAP Genel Başkanı şimdiki BDP MYK üyesi Tuncer Bakırhan, eski BDP'li vekil Fatma Kurtulan ve DİHA muhabiri Murat Çiftçi'nin de aralarında olduğu 20'den fazla kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Leyla Zana'nın evinde de arama yapıldığı öğrenildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde arama

Terör örgütü PKK'nın şehir uzantısı KCK operasyonu kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasında arama yapılıyor..

İstanbul'da KCK operasyonu: 15 gözalı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Anadolu'daki bazı iller ve İstanbul'da yürütülen terör örgütü KCK operasyonunda, İstanbul'da 15 kişi gözaltına alındı.

LEYLA ZANA’NIN EVİ ARANIYOR

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana’nın evinde arama yapılırken, DEHAP eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve BDP eski Van Milletvekili Fatma Kurtulan’ı gözaltına alındı.

KCK soruşturması çerçevesinde aralarında Ankara ve İstanbul’un da bulunduğu 16 ilde yeni operasyonlar düzenleniyor. Operasyonun Ankara ayağında aralarında Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana’nın evinin de bulunduğu bir çok evde arama yapılıyor. Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik operasyon kapsamında İstanbul’da da 15 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte KCK’ya yönelik çeşitli adreslere düzenlediği operasyonda, 15 kişi hakkında gözaltı işlemi uyguladı. Operasyon kapsamında Zana’nın yanı sıra, DEHAP eski Genel Başkanı ve BDP MYK üyesi Tuncer Bakırhan, eski milletvekili Fatma Kurtalan evinde de arama yapılıyor. Polisin DEHAP eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve BDP eski Van Milletvekili Fatma Kurtulan gözaltına aldığı ifade edildi.

ANKARA'DA KESK GENEL MERKEZİ’NDE ARAMA

KCK operasyonu kapsamında KESK Genel Merkezi'nde arama başlatıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Gazi Osman Paşa'da bulanan KESK Genel Merkezi'ne gelerek, genel merkezde arama yapmak istedi. KESK yöneticileri itiraz ederek sadece gözaltına alınan İsmet A.’nın çalışma odasında arama yapılabileceğini söylediler.

İstanbul, Siirt, Batman, Şanlıurfa, Mersin, Diyarbakır ve Van’ın da aralarında olduğu 10 ilde yapılan baskınlarda 20’den fazla kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Adana BDP İl Başkanlığı binasında arama yapılıyor

Adana BDP İl Başkanlığı binasında arama yapılıyor. Çevik polis desteği ile yapılan operasyonlarda gözaltıların artabileceği ifade ediliyor.

Van Belediyesi'nde KCK operasyonu

Van Belediyesi'nde de KCK araması yapılıyor. Operasyonda gözaltıların olduğu ifade ediliyor.

Siirt ve Şanlıurfa'da BDP binalarında arama

Siirt ve Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde BDP binalarında arama yapıldı. Siirt'te Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da evi aranıyor.

Nusaybin'de de arama var

Mardin'in Nusaybin ilçesinde de operasyon kapsamında aramalara yapıldığı öğrenildi.

Mersin'de KCK'dan 1 öğretmeni gözaltına alan polis BDP binasında arama yapıyor

Kars Haber Haberleri