Karslı Esnafımız FOTEG İstanbul 2015'de!

Kars Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kars Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nin ortaklaşa yürüttükleri, “Kamu Özel Sektör İş Birliği ile Kars'ta Mesleki Eğitim Gelişiyor Projesi” gerçekleştirildi.

Karslı Esnafımız FOTEG İstanbul 2015'de!

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Operasyonu Hibe Programı kapsamında; Kars Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kars Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin ortaklaşa yürüttükleri, “Kamu Özel Sektör İş Birliği ile Kars'ta Mesleki Eğitim Gelişiyor Projesi” gerçekleştirildi.

05 mart- 08 Mart 2015 tarihleri arasında İstanbul CNR Fuar alanında gerçekleştirilen “Foteg İstanbul- Gıda İşleme Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarı”na ilimizdeki KARS ESOB’a bağlı Lokantacılar Fırıncılar ve Pastacılar Odası Başkanlığı ile Bakallar Odası Başkanlarının da aralarında bulunduğu 10 kişi ile Mesleki Eğitim Merkezinden seçilen 3 Eğitimci olmak üzere toplam 13 kişi katıldı.

05 mart- 08 mart 2015 tarihleri arasında İstanbul CNR fuar alanında gerçekleştirilen Foteg İstanbul- Gıda İşleme Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarında; süt ve süt ürünleri soğutma tankları, süt sağım makineleri, endüstriyel temizlik ve hijyen teknolojileri, endüstriyel tartım ürünleri, pastörizasyon sistemleri, unlu mamul makineleri, gıda ambalajlama makineleri, homojenizatörler, vakum paketleme ve kaşar dilimleme makineleri, bardak su dolum tesisleri, kaşar peynir formlama makineleri, spiral ısıl işlem hatları, et makineleri, krema seperatörleri, iş sağlığı ve güvenliği ekipmanları gibi alanlarda üretim yapan veya distribitörlük hizmeti veren firmalarla ilimizden giden işletme sahipleri bu fuar sayesinde bir araya geldiler.

Merkez Müdürü Ali Cengiz Birdal yapmış olduğu açıklamada, bu fuara katılımın asıl amacının işletme sahipleri ve eğitimcilerimizin, yeni ürün ve hizmetleri yerinde görüp incelemelerini sağlamak, kaliteli katkı maddeleri, gıda güvenliği ve hijyen konularında ihtiyaç duyulan yeni teknolojileri, cihazları, donanım ve ekipmanları, belgelendirme hizmetlerini yakından tanımalarını sağlamak ve sektördeki en yeni ürünler hakkında bilgi sahibi olmalarını temin etmek olduğunun altını çizdi.

Kars Haber Haberleri