Kars'ta 17 Kilo 143 Gram Uyuşturucu Yakalandı

Kars İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda Narkotik Dedektör Köpeği Kanas'ında büyük katkılarıyla 17 Kilo 143 Gram Uyuşturucu yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğümüz KOM Şube Müdürlüğü ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince kaçakçılığı önlemek amaçlı yürütülen çalışmalarda 05/06/2016 günü durumundan şüphelenilen 06 XXX XX plaka sayılı araç ilimiz girişinde durdurulmuş olup Narkotik Dedektör Köpeği Kanas eşleğinde yapılan aramada aracın sol arka bagaj boşluğuna gizlenmiş 32 paket halinde toplam 17 kilo 143 gram uyuşturucu olduğu değerlendirilen madde ele geçirilmiştir. Bahse konu uyuşturucu maddenin batı illerine aktarılmak üzere ilimizden geçmekte olduğu değerlendirilmektedir.

Konu ile alakalı araç sürücüsü 1 şüpheli erkek şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahıs 06/06/2016 tarihinde çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmış olup soruşturma çok yönlü olarak Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmektedir.

Konu ile ilgili Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Uyuşturucu ticareti yapan, toplum sağlığına ve gençlerimize zarar veren zehir tacirleriyle mücadelemizin kesintisiz olarak devam edeceği belirtildi.

Kars Haber Haberleri