Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Genel Meclisi üyeleri Ulaş Sinan Öztürkler, Erdi Yıldırım ve Mehmet Sena Altun, aldıkları istifa kararını ortak basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.
Göreve başladıkları günden itibaren Kars’a ve ilçelerine adil biçimde hizmet etmeyi amaçladıklarını belirten üç meclis üyesi, CHP içerisinde yaşandığını ifade ettikleri gelişmeler nedeniyle partide siyaset yapma imkânlarının kalmadığını savundu.
Açıklamada, parti içi iradeye yargı yoluyla müdahale edildiği ve ortaya çıkan “mutlak butlan” kararının ardından oluşan yönetim anlayışının demokratik meşruiyetini kaybettiği ileri sürüldü. Meclis üyeleri, yaşanan gelişmelerin partiyi halkın beklentilerine cevap vermekten uzaklaştırdığını öne sürdü.
Siyaseti kişisel makamları korumak amacıyla değil, vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek için yaptıklarını ifade eden Öztürkler, Yıldırım ve Altun, CHP’deki mevcut gidişata ortak olmamak ve seçmenlerin kendilerine verdiği sorumluluğu yerine getirmek amacıyla istifa ettiklerini bildirdi.
Üç isim, ortak açıklamalarında, “Bu istifa, bir vazgeçiş değil; aksine temiz, meşru ve halk odaklı siyasete olan bağlılığımızın bir sonucudur” ifadelerine yer verdi.
Siyasi faaliyetlerini bundan sonra YENİ Parti çatısı altında sürdüreceklerini açıklayan meclis üyeleri, yeni partilerinde halk odaklı bir siyaset anlayışıyla çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.
Öztürkler, Yıldırım ve Altun, kendilerini İl Genel Meclisi üyeliğine seçen vatandaşların haklarını savunmayı ve Kars’ın sorunlarının çözümü için çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.