Kars'ta Eriyen Buzlar Balıkçılara Umut Oldu!

Kars'ta yüzünü gösteren güneşle birlikte vatandaşlar, uzun kışın ardından soluğu özlem duydukları Kars Çayında almaya başladılar.

Kars'ta Eriyen Buzlar Balıkçılara Umut Oldu!

Kars’ta yüzünü gösteren güneşle birlikte vatandaşlar, uzun kışın ardından soluğu özlem duydukları Kars Çayında almaya başladılar.

Kent genelinde etkisini sürdüren soğuk hava nedeniyle Kars Çayı’nın yüzeyi buz tutmuştu. Ancak hafta sonunda yaşanan sıcak hava nedeniyle güneş alan bölgelerinin eridiği Kars Çayı, amatör balıkçıların da uğrak yeri oldu. Kara Balık yakalamak için oltalarını çaya atan vatandaşlar, buzların arasında balık tutmaya başladılar.

Umutla oltalarına takılacak balıkları bekleyenler bundan böyle sık sık balık tutmaya geleceklerini söylediler.

Bülent Beytur, “Birkaç gün öncesine kadar havalar soğuk olduğu için her taraf buz kaplıydı. Şimdi de havanın sıcak olması ve buzların çözülmesini fırsat bilip Kars Çayındaki Kara Balıkları yakalamaya geldim. Hava güzel olduğu ve buzlar eridiği zaman bizlerde çay kenarına gelip balık tutmaya çalışıyoruz. Yaz aylarında da her hafta sonu böyle balığa geliyoruz. Aynı zamanda da çayın gürül gürül sesini dinleme fırsatı buluyoruz. Şu ana kadar balık yakalayamadık ama umutla bekliyoruz.” dedi.kha

 

Kars Haber Haberleri