Kars'ta Ev Hanımlarının Eserleri Büyülüyor!

Karslı girişimci kadınlar derneği tarafından ev hanımlarına yönelik açılan halı ve kilim dokuma atölyesi Kars'a Özgü halı ve kilim motiflerini yaşatmaya devam ediyorlar.
Kars'ta Ev Hanımlarının Eserleri Büyülüyor!

Karslı girişimci kadınlar derneği tarafından ev hanımlarına yönelik açılan halı ve kilim dokuma atölyesi Kars’a Özgü halı ve kilim motiflerini yaşatmaya devam ediyorlar.

 
Karslı girişimci kadınlar derneği başkanı Serap Çetin Çağtay ev hanımlarımızın çalışma sahalarının yetersiz olması ve ilimize özgü Kars halı ve kilimlerini yeniden yaşatmak adına böyle bir atölye kurduk şuan 20 ev hanımı bu halı ve kilim dokuma atölyesinde çalışarak ev ekonomilerine katkı sağlamaktalar bu çalışmaların daha geniş ve kapasiteli gerçekleştirmek adına yerel yönetimlerden destek istedik ancak hiçbir şekilde destek göremediğimiz için kendi imkanlarımızla bu yerde Kars halısı ve kilimlerini desen desen işlemeye çalışıyoruz dokuduğumuz halı ve kilimlere büyük ilgi var şimdiden satılmaya başlandı umarız kısa sürede ev hanımlarımızın bu çalışmasına yerel yönetimler destek sunarlar dedi.
 
Karslı girişimci kadınlar derneği tarafından ev hanımlarına yönelik açılan halı ve kilim dokuma atölyesinde usta öğreticilik yapan Kafkas Üniversitesi Kazım Karabekir Teknik Bilimler Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yeşim Uşak yapılan halı ve kilimlerin özelliklerini anlattı.

Kars Haber Haberleri