Kars’ta Kardeş Okul Projesi Buluşması

Kars İl Millî Eğitim Müdürü Vasıf Munis, “Bizim Gökkubbemiz” Kardeş Okul Projesi kapsamında Kars’a gelen İstanbul Çekmeköy İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü öğretmen ve öğrencilerini makamında kabul etti.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen proje çerçevesinde farklı şehirlerde eğitim gören öğrencilerin bir araya gelerek kültürel değerleri daha yakından tanımaları ve karşılıklı etkileşim içerisinde bulunmaları hedefleniyor.

Kars İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen kabulde öğrenciler ve öğretmenlerle bir süre sohbet eden İl Millî Eğitim Müdürü Vasıf Munis, proje kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Bizim Gökkubbemiz” Kardeş Okul Projesi ile Türkiye’nin farklı bölgelerindeki öğrenciler arasında kültürel bağların güçlendirilmesi, ortak tarih bilincinin geliştirilmesi ve kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor.

Projenin aynı zamanda öğrencilerin farklı şehirleri, yaşam biçimlerini ve kültürel zenginlikleri yakından tanımasına katkı sağlaması hedefleniyor.

Kars’a gelen Çekmeköy İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü öğretmen ve öğrencilerinin ziyaretinin, kardeş okul çalışmaları kapsamında karşılıklı iletişimi ve öğrenci dayanışmasını artırması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Kars Haber Haberleri