Kars’ta Şiddetli Yağış Sonrası, AFAD Bölgede İnceleme Başlattı

Kars merkeze bağlı Halefoğlu köyünde akşam saatlerinde etkisini artıran şiddetli yağış, kısa sürede sele dönüştü.

Yağışın ardından köyde bazı evler ile hayvan barınaklarında hasar meydana geldi.

İhbar üzerine bölgeye Kars AFAD ekipleri yönlendirildi. Ekipler sahada incelemelerine başlayarak zarar gören alanlarda tespit çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlara ise devam eden yağış ihtimaline karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı bildirildi. Hasarın kesin boyutunun, yapılacak detaylı incelemelerin ardından ortaya çıkacağı ifade edildi.

Son günlerde Kars genelinde etkili olan kuvvetli yağışların bazı yerleşimlerde taşkınlara yol açtığı, yetkililerin de ani sel ve su baskınlarına karşı tedbir çağrısını yinelediği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Kars Haber Haberleri