Kars’ta tuzaklanmış 2 adet EYP düzeneği bulundu

Kars İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda Kars’ın Kağızman İlçesi Çemçe kırsalında araziye tuzaklanmış 2 adet EYP düzeneği tespit edildi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars İl Jandarma Komutanlığı tarafından Terörle Mücadele kapsamında Kağızman İlçesi Çemçe kırsalında bugün operasyonlar icra edildi.

Bölgede yürütülen operasyonlar kapsamında; 2 farklı noktada toprağa gömülü basma düzenekli şekilde tuzaklanmış, içeriğinde amonyum nitrat, C4, mazot, TNT karışımı 10 kilo patlayıcı madde, 8 adet büyük pil, 1 metre kablo olan 2 adet EYP düzeneği ele geçirildi. Bölge de güvenlik önlemleri alan jandarma ele geçirilen 2 adet EYP düzeneği yerinde imha etti.

Konu ile ilgili Kars İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Kars İl Jandarma Komutanlığı asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında son BTÖ mensubu etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edecektir.” denildi.                                               

    

Kağızmanhaber Haberleri