KAÜ'de 8 Mart!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kafkas Üniversitesinde Coşkuyla kutlandı
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan önderliğinde Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü; Prof. Dr. Necdet Leloğlu konferans salonunda coşku ile kutlandı.
 
Program; Kafkas Üniversitesi Rektörü eşi Prof. Dr. Ayla Özcan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek ve eşi, Kafkas Üniversitesi Öğretim Elemanları ve eşlerinin katılımları ile gerçekleşti.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Neriman Gey bir konuşma yaptı.
 
Tarihte 8 Mart 1857’de ortaya çıkan kadın hareketlerinin başlangıcından günümüze süre gelen tarihi süreçten bahseden Öğr. Gör. Neriman Gey konuşmasını Kadınlar Günü anısına okuduğu duygulu şiiri ile sonlandırdı.
 
Konuşmanın ardından, Kar Çiçekleri “Kardelenler” adlı film gösterimi gerçekleştirildi. Filmde tarihten bu yana Kadınlar Günü’nün ortaya çıkışı, Kurtuluş Savaşı ve Kadın, Atatürk ve Kadın temalarının yanı sıra; Kars’ta yaşayan kadınların yaşam koşulları ve çalışma alanlarından kesitlere yer verildi.
 
Konferansta Kars-Ardahan Bölge Barosu Avukatı Pervin İşkey yeni yasalarla değişen Kadın Hakları’ndan detaylı olarak bahsederek katılımcıları hukuki yönde bilgilendirdi.
 
Ayşe Sargın da konuşmasında Yaygın Medyada Kadın Profili ve Kadına Şiddet adlı bir sunum yaptı.
 
Kalkınma ve Eşitlik Destek Merkezi Girişimi adına konuşan Sibel Alp Argunhan “Kadın Dostu Kentler” hakkında sunum yaptı.
 
Kars Kadın Girişimciler Derneği (KAGİKADER) Başkanı Serap Çetin Çağatay ise 2007 yılında kurulan bu derneğin günümüze kadar gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerden bahsetti.
 
Konferansa katılan Kadın Girişimci ve İş Yeri Sahibi Yücenur Tok, kendi iş yerini kendi imkanları ile nasıl kurduğundan ve Kars Valiliği ve Ziraat Bankası’ndan nasıl destek aldığını belirterek teşekkürlerini iletti.
 
Son olarak Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyeleri tarafından Kadınlar Günü için hazırlanan müzik dinletisi gerçekleşti ve katılımcılara neşeli anlar yaşattılar.
(BA-BA-B) KARS (KHA)

Kafkas Üniversitesi Haberleri