Karabük Üniversitesi(KBÜ) Robot Kulübü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Milli Teknoloji Kulüpler Birliğine kabul edildi.
Kulüp, yaptığı çalışmalarla 150 bin TL'lik Kulüp Geliştirme Desteği almaya hak kazandı.
Sağlık Kültür Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Robot Kulübü, programın ikinci aşaması olan destek sürecine dahil edildi. Kulüp, bir yıl boyunca toplam 150 bin TL bütçeyle projelerini hayata geçirecek.
Karabük Üniversitesi Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve kulübün akademik danışmanı Prof. Dr. Raif Bayır, desteğin proje geliştirme, mentorluk, eğitmen daveti ile yarışma ve etkinlik katılımlarında kullanılacağını belirtti.
Bayır, yapay zekâ destekli robot geliştirme ve üretken yapay zekâ temelli projelere ağırlık vereceklerini ifade etti.
Kulüp Proje Koordinatörü Bilge Keçeci ise "Gençler Yapay Zekâya Dokunuyor" ve ÜNİDES kapsamında yürütülen "Tasarla-Birleştir-Uçur" projeleriyle öğrencilere uygulamalı eğitimler verildiğini aktardı.
Mekatronik Bölümü öğrencisi Ali Emre Cerit de yeni dönemde Endüstri 4.0, veri bilimi ve üretken yapay zekâ alanlarında projeler planladıklarını kaydetti.uo
Karabük Üniversitesi, robotik ve yapay zekâ alanındaki çalışmalarla milli teknoloji hamlesine katkı sunmayı hedefliyor.