Kırşehir’de tarihi eser operasyonunda 14 obje ele geçirildi

Kırşehir'de düzenlenen operasyonda, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 8 kolye ve 6 küpe ele geçirildi.

Kırşehir'de düzenlenen operasyonda, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 8 kolye ve 6 küpe ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalarda Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen 3 kolye ile Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen 5 kolye ve 6 küpe ele geçirildi. Olayla ilgili O.Y. isimli şüpheli hakkında, "Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçundan adli işlem başlatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Türkiye Gündem Haberleri