Küçük Kızı Komandolar Buldu!

7 yaşındaki sağır- dilsiz Esra’yı, 2.5 gün sonra yaylada komandolar sağ buldu

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Yukarı Karagüney yaylasında kaybolan 7 yaşındaki Esra Nur Bozyel, 2,5 gün sonra Jandarma Komandoları tarafından sağ olarak bulundu. Bulunduğunda ağzında toprak olan Esra’nın yağmur suyu ve toprakla hayatta kaldığı bildirildi.

Kağızman ilçesine bağlı Yukarı Karagüney Köyünden Filiz- Cengiz Bozyel çiftinin çocukları, Esra Nur Bozyel, 11 Haziran günü saat 06.00 sıralarında evlerinden oynamak için dışarı çıktı. Sese yüzde 70 oranında tepki veremeyen Esra Nur Bozyel’in kaybolduğunun ortaya çıkması üzerine önce köydekiler arama çalışması başlattı. Bulunmaması üzerine kayıplara karışan Esra Nur’u bulmak için Kars AFAD, UMKE, 150 Jandarma Komando ile asker katıldı. Arama çalışmalarına bugün Malatya’dan gelen askeri helikopter destek verdi. Havadan ve karadan yapılan çalışmalar sonucu Esra Nur Bozyel, bugün saat 12.10 sıralarında Jandarma komando birlikleri tarafından koşmu Digor ilçesinin Yemençayır kesiminde sağ olarak bulundu. UMKE tarafından ilk müdahale yapılan halsiz ve bitkin durumdaki Esra Nur Bozyel, toprak yiyerek ve yağmur suyu içerek hayatta kalmayı başardığı belirtildi. Ağzındaki toprakları temizleyen Komandolar, küçük kısa su içirdiler. Bozyel, daha sonra ambulansla Kars Harakani Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Çocuğunun sağ olarak bulundu haberine çok sevindiklerini belirten Cengiz Bozyel, Harakani Devlet Hastanesinde Esra’yı bulunması için çaba harcayanlara teşekkür etti. Anne Filiz Bozyel de, “Yaylada dışarı çıktı, oyun oynuyordu, bir anda kayboldu. Çocuğum dilsiz ve sağır. Yaylaya çıktığımız gün kayboldu bizde çevreyi tam bilmediğimiz için bulamadık. Esra da unutkanlık da var. Konuşma ve duyması yok. Herkese çok teşekür ederiz” diye konuştu.

Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Aygan ise yapılan çalışmalarla ilgili olarak şunları söyledi:

“Yukarı Karagüney Köyü yaylasında 7 yaşında bir kız çocuğumuz kayıptı. Gece ve gündüzlü olmak üzere AFAD, UMKE ve Jandarma ve komando birliklerimizle beraber arama kurtarma çalışması yaptık. Bugün rama çalışmalarına sayın valimizin isteği üzerine Malatya Hava Üssünden bir askeri helikopter de dahil oldu. Kayıp olan kızımız bulundu ve her hangi bir hayati tehlikesi yok. UMKE ekibi tarafından sağlık kontrolleri yapılmak üzere Kars Harakani Devlet Hastanesi’ne getirildi. Çocuğumuz burada genel bir sağlık taramasından geçirilecek. Çocuk kaybolduğu yaylaya yakın Digor’un Yemençayır köyünün arasında bulduk. Yaklaşık kaybolduğu yere 3-4 kilometreuzağındaydı. Olay yerinde yapılan ilk kontrollerde sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendik. Hayati tehlikesi yok.”

Kağızmanhaber Haberleri