Kurbanlıklar elde kaldı

Kars Kağızman Şahindere Mahallesi'nde bulunan Kağızman Belediyesi'ne ait Kapalı Pazar yerinde kurulan kurban pazarına getirilen canlı hayvanlar müşteri bekliyor.

Kağızman’da Kurbanlıklar elde kaldı

Kars Kağızman Şahindere  Mahallesi’nde bulunan Kağızman Belediyesi’ne ait Kapalı Pazar yerinde kurulan kurban pazarına getirilen canlı hayvanlar müşteri bekliyor. Kağızman ilçesinde bayram arifesi olmasına rağmen durgunluk gözlenirken bazı satıcılar kurbanın fazla olmasından dolayı satamadıklarını söylerken alıcılar ise pahalılıktan yakınıyor,

Fiyatların geçtiğimiz seneki fiyatlarla aynı olduğunu ifade eden satıcılardan Selçuk Bayraktar, hayvan satışlarındaki durgunluğun ekonomik sıkıntılardan kaynaklandığını söyledi.

 ‘FİYATLAR GEÇEN SENE İLE AYNI, SATIŞ AZ’

Bayraktar şöyle konuştu: “Aslına bakılırsa piyasa çok normal. Ancak bir şeyin farkına varıyoruz. Vatandaşın ekonomik sıkıntısı, pazarın durumunu belirleyen en iyi etken oluyor. Geçen senenin fiyatlarında satış yapmaya çalışmamıza rağmen hayvan almaya zorlanıyorlar. Büyük emekler içerisinde getirdiğimiz hayvanları maliyetine yakın fiyatlara vermek istememize rağmen pazarda ciddi bir durgunluk var. Bazen birkaç vatandaş bir araya gelip ortak kurban almak istiyor.”dedi.

Bayraktar küçükbaş havyan fiyatlarının 350 ile 800 TL, büyükbaş hayvanların ise 4 bin ile 6 bin TL arasında değiştiğini söyledi.

VETERİNER HEKİM UYARDI; KAÇAK KESİME DİKKAT

Kurban pazarında satılan canlı hayvanları sağlık kontrolünden geçiren Kağızman Belediyesi Veteriner Hekimi vatandaşların bayram günü kurbanlıklarını belediyeye ait Mezbahane Tesisleri’nde kestirmeleri gerektiğini belirterek, “Kurbanların açık veya kapalı alanlarda kaçak bir şekilde kesilmesi hem yasak hem de sağlık açısından uygunsuz.”dedi. kha


Kağızmanhaber Haberleri