Kütahya Emniyet Müdürlüğü SİBERAY ekibinden öğrenci ve öğretmenlere seminer

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan SİBERAY ekibi, lise öğrencileri ve öğretmenlere yönelik farkındalık eğitimi gerçekleştirdi.

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan SİBERAY ekibi, lise öğrencileri ve öğretmenlere yönelik farkındalık eğitimi gerçekleştirdi.

Siber suçların gerçekleşmeden önlenmesi, maddi ve manevi zararların en aza indirilmesi amacıyla yürütülen bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Haymeana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Boğaziçi Koleji'nde seminerler düzenlendi.

Seminerlerde katılımcılara; sosyal medyanın hayatımıza etkisi, siber zorbalık, siber güvenlik, yasa dışı bahis, güvenli ve bilinçli internet kullanımı ile oltalama (phishing) konularında kapsamlı bilgiler verildi.

Yetkililer, gençlerin dijital ortamda karşılaşabilecekleri risklere karşı bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, bu tür eğitim çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Türkiye Gündem Haberleri