MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

İstiklal Marşı'nın kabulün 91'inci yılı nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenlendi.

 

Kars Valiliği tarafından düzenlenen anma etkinlikleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gökhan Altun, günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yaptı

Daha sonra Mehmet Akif  Ersoy’un biyografisi ve edebi yönü slayt gösterisi şeklinde perdeye yansıtıldı. Ardından da çeşitli okullarından öğrenciler tarafından İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatı konulu tiyatro sahneye konuldu. Etkinlikler kapsamında ayrıca İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu şiir yarışmalarda dereceğe giren öğrencilere ödülleri protokol mensupları tarafından verildi.

Anma etkinliklerine: Kars Valisi Ahmet Kara, 14.Mkz.Tug Kom Zeki Gürcan, Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Yılmaz, Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Çakmak, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Tacettin Durmuş

Kars Haber Haberleri