Menfez, Köprü ve Kanal Çalışmaları Devam Ediyor

köy yollarının altyapılarını güçlendirmeye yönelik yapılan çalışmalar kapsamında ilçemiz köylerinin yollarındaki eski ve dar olan 9 menfez, 1 kanal ile 2 adet köprü-menfez ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılarak çalışmalara başlandı.

Kars Arpaçay Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köy yollarının altyapılarını güçlendirmeye yönelik yapılan çalışmalar kapsamında ilçemiz köylerinin yollarındaki eski ve dar olan 9 menfez, 1 kanal ile 2 adet köprü-menfez ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılarak çalışmalara başlandı. İlk etapta önümüzdeki günlerde asfalt dökülecek grup yollarındaki köprü-menfezlerde başlayan çalışmalarda eski ve kazaya sebep olan 2 köprü yıkılarak 10’ar metre genişliğinde köprü-menfez çalışmaları yapılıyor. Devamında diğer köy yollarındaki menfezler ile kanal çalışması da tamamlanacak. Sürekli yağışlar nedeniyle iş zorlukla yürütülürken hem çalışma nedeniyle yolu kısa sürede açmak için hem de bir an önce asfalt dökümü için müteahhit firma hafta sonları da dahil olmak üzere 7 gün boyunca çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar sırasında kapanan yollarla ilgili olarak yol üzerinde bulunan köylerimiz ulaşımlarını şantiye ekiplerimiz tarafından açılan alternatif güzergahlar üzerlerinden sağlıyor.

Yürütülen çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kaymakam Faruk Erdem; yürütülen çalışmaların olumsuz hava şartlarından dolayı istenilen hızda ilerleyemediğini ancak yağışsız olan her gün yoğun çalışma yaptıklarını, işler istedikleri gibi giderse köprülerin önümüzdeki hafta Pazar günü biteceğini belirtti. Erdem, “Bu yıl Arpaçay’ın çıkışından başlayarak Değirmenköprü köyüne kadar olan güzergahta 10 km’lik sıcak asfalt çalışması yapacağız. Şu anda asfalt için altyapıları hazırlama aşamasındayız. Bitirir bitirmez hemen asfalt çalışmasına başlayacağız. Hedefimiz Değirmenköprü’ye kadar grup yolunu karayolları standardına kavuşturmak. Devamında ayrı bir proje ile Değirmenköprü-Koçköy yolunu da projelendirip ödenekler dahilinde yapmaya çalışacağız. Ayrıca yine Arpaçay’dan başlayıp Tomarlı Köyüne kadar olan grup yolunu da projelendiriyoruz. Ona da kaynak bulma aşamasındayız. Bu yolları bu sene halledersek seneye de kalan 2 grup yolunu asfalt yapmak istiyoruz. Çünkü kumlama ve malzeme serimi ile yaptığımız yollar kalıcı olmuyor. Köprü-menfezlerdeki çalışma nedeniyle vatandaşlarımızı rahatsız ettiğimizin farkındayız. En kısa sürede onları da sıkıntıdan kurtarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Mesai arkadaşlarımın özverili çalışmaları nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Arpaçay Haber Haberleri