Pazarlar’da sulama göletlerinde su ürünleri denetimi

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde sulama göletlerinde su ürünleri denetimi yapıldı.

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde sulama göletlerinde su ürünleri denetimi yapıldı.

Pazarlar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe sınırları içerisinde bulunan iç sularda, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında denetim faaliyeti gerçekleştirildi. İlçe müdürlüğü teknik personelince yürütülen denetimlerde, göletlerde yapılan amatör ve ticari amaçlı su ürünleri avcılığı faaliyetleri kontrol edildi. Denetimler çerçevesinde avlanma sezonu ve yasak dönem uygulamaları, asgari avlanabilir balık boyları, kullanılan av araç ve gereçlerinin mevzuata uygunluğu ile belge kontrolleri yapıldı. Ayrıca gölet çevresinde kaçak avcılığa yönelik incelemelerde bulunularak, doğal yaşamın korunmasına yönelik bilgilendirmeler gerçekleştirildi.

Yetkililer, iç sulardaki balık popülasyonunun korunması, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması ve gelecek nesillere sağlıklı su ürünleri kaynaklarının bırakılması amacıyla denetimlerin aralıksız süreceğini ifade etti. Kurallara aykırı hareket edenler hakkında ise ilgili mevzuat çerçevesinde idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.

Vatandaşların su ürünleri mevzuatına uygun hareket etmelerinin büyük önem taşıdığı belirtilirken, doğal kaynakların korunmasının ortak sorumluluk olduğu vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Türkiye Gündem Haberleri