Rektör adaylığını açıkladı!

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Cavit Arslan, KAÜ Rektörlüne adaylığını açıkladı.

Rektör adaylığını açıkladı!

Prof. Dr. Cavit Arslan Kafkas Üniversitesi Rektör Adayı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Cavit Arslan, KAÜ Rektörlüne adaylığını açıkladı.

Ekim 2014’te Kafkas Üniversitesi’nde 2014-2018 tarihleri arasında üniversiteyi dört yıllığına yönetecek rektörün belirlenmesine yönelik olarak rektör adaylarının tespiti için seçim yapılacaktır. Bu seçimin Üniversitemize, Kars’ımıza ve Ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Üniversiteler günümüzde sadece eğitim-öğretim, araştırma yapmak ve toplumsal problemlere çözüm üretmek amacıyla kalmayıp aynı zamanda bilginin küresel yükseköğretim pazarında rekabet yeteneğini artırmak misyon ve vizyonunu da üstlenmiş durumdadırlar.

Günümüzde dünya çapında söz sahibi üniversiteler, öğretim üyelerinin akademik ve araştırma performansı, nitelikli mezun, etki faktörü yüksek bilimsel dergilerde yayımlanan makale, makalelere yapılan atıflar, proje üretim kapasitesi ve üniversiteye kaynak getirme, öncü araştırmalar, patent kazandırma ve inovason kapasitesi gibi ölçütlere önem vererek rekabet etmektedirler.

Yine son yıllarda üniversitelerin mali ve idari yönden yönetimi yanında bilimsel yönetim, bilimsel gelişmişlik ve özellikle küreselleşme sürecinde rekabetçilik ön plana çıkmaktadır. Üniversitenin, rekabetçi ortama günün şartlarına uyarlanmış teknolojik stratejiler doğrultusunda ve geleceğin teknolojileriyle paralel, bölgesel öncelikli alanlar vizyonunu hedefleyerek yönetimini sağlamak bir gereklilik olarak ortaya çıkmaktadır.

Üniversite yönetimleri, yakın ve uzak geleceğin, eğitim-öğretim ortamına nasıl etkileri olacağını öngörebilmelidirler. Küreselleşmenin getirdiği ulusal ve uluslararası rekabet ortamında, üniversite yönetiminin sorumluluğunu taşıyan Rektörlük Makamı, üniversiteyi akademik ve idari anlamda çok iyi tanıması, bilimsel yetkinliği ve hünerleri yanı sıra, üniversitesini içerisinde bulunduğu konumun ilerisine, 2023’lü yıllara taşıma misyon ve vizyonuna haiz olmalıdır. Günümüzdeki bu rekabetçi ortamda, üniversitelerde rektörün bakışı, bilimsel yetkinliği, bilgisi ve görüşü son derece etkili olduğu için rektör, üniversite yönetiminde temel belirleyici olarak çok önemsenmektedir.

Rekabetçilik ve bilimsel farkındalık bağlamında, hem ulusal hem de uluslararası ortamda üniversitelerin yarıştığı günümüzde, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ifadesi ile “Ülkeye Sevgi Hizmetle Ölçülür” sözünün gereği olarak, 20 yıllık akademik geçmişini Kafkas Üniversitesinde geçirmiş olmanın verdiği bilgi birikimine sahip olduğum için, Üniversitemizin akademik ve idari sorunlarını çok iyi bildiğim ve öğretim üyelerimizden aldığım güç ile bu sorunları çözebileceğime inancım tam olduğu için, mevcut potansiyeli daha etkin ve verimli olarak harekete geçirerek Kafkas Üniversitesini layık olduğu en üst düzeye ulaştıracak deneyim ve yöneticilik tecrübesine sahip olduğum için, enerji, kararlılık, özgüven ve fedakarlık duygusuna haiz olduğum ve ekip çalışmasının kalıcı başarıyı sağlayacağına inandığım için, Kafkas Üniversitesini adına, konumuna ve coğrafyasına yakışır bir şekilde daha üst düzeylere çıkaracak vizyona sahip olduğum için Kafkas Üniversitesine Rektör adayı oldum.

Kamuoyuna saygıyla sunarım. Prof. Dr. Cavit Arslan Kafkas Üniversitesi Rektör Adayı

PROF. DR. CAVİT ARSLAN KİMDİR?

10.04.1966 tarihinde Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı Irmaklı Köyü’nde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Konya’nın Beyşehir ilçesinde tamamlamıştır. 1984 yılında başladığı Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden 1989 yılında mezun olmuştur. 1989-1990 yılları arasında Beyşehir ilçesinde Serbest Veteriner Hekim olarak çalışmıştır. 1990-1991 yılları arasında kısa dönem olarak askerlik hizmetini yapmıştır. 1991-1995 yılları arasında Beyşehir ilçesinde Serbest Veteriner Hekim olarak çalışmaya devam etmiştir. 1995 yılında Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı’na araştırma görevlisi olarak atanmıştır. 1996-2000 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde doktora yapmıştır. 2000 yılında Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı’na Arş. Gör. Dr. olarak dönmüştür. Aynı anabilim dalında, 2004 yılında Doçent, 2010 yılında Profesörlüğe atanmıştır.

2012 yılında bir Avrupa Birliği Projesi kapsamında İskoçya’da bulunan Rowett Institute of Nutrition and Health’te misafir öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 2010-2012 yılları arasında rektör yardımcılığı ve senato üyeliği görevini yürütmüştür. Çeşitli akademik ve idari birimlerin yönetim kurullarında ve komisyonlarında görevler almıştır.

Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde dersler vermektedir. Çok sayıda, yüksek lisans ve doktora jüri üyelikleri ve tez danışmanlıkları bulunmaktadır.

Uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış çok sayıda araştırma makalesi, bilimsel toplantılarda sunulmuş bildirileri ile birlikte “Kaz Besleme ve Yetiştiriciliği” adında bir kitabı bulunmaktadır.

Birçok ulusal ve uluslararası dergilerde hakemlik ve yayın kurulu üyelikleri bulunmaktadır.

Birçok araştırma projesinde proje yürütücülüğü ve yardımcı araştırmacı olarak yer almıştır.

Hayvan Besleme Bilim Derneği, Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği gibi çeşitli STK’lara üyelikleri bulunan ve yabancı dili İngilizce olan Prof. Dr. Cavit ARSLAN halen Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır. Email: carslan42@hotmail.com

Kafkas Üniversitesi Haberleri