Şanlıurfa’da 12 kilo altın ile 2 milyon TL’yi gasbeden zanlılar adliyeye sevk edildi

Şanlıurfa'da kendilerine kolluk kuvveti süsü verip, sözde kontrol noktası oluşturarak durdurdukları araçtaki 12 kilogram altın ile 2 milyon TL'yi gasbeden 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Şanlıurfa'da kendilerine kolluk kuvveti süsü verip, sözde kontrol noktası oluşturarak durdurdukları araçtaki 12 kilogram altın ile 2 milyon TL'yi gasbeden 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde 3 gün önce kendilerine kolluk kuvveti süsü veren kimliği belirsiz kişiler, sözde kontrol noktası oluşturup, içinde Bahattin D., Ali B., Mehmet A. ve Ali M.'nin bulunduğu altın sevkiyatı yapılan aracı havaya ateş açarak durdurdu. Şüpheliler, yaklaşık 12 kilogram altın ile 2 milyon TL'yi gasbetti. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Durdurulan araçta olay sırasında yaralananlar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Harran Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Olayın ardından Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı. Soruşturmaya Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri de dahil edildi. Teknik takip, saha çalışmaları, istihbarat ve fiziki takip çalışmalarını eş zamanlı yürüten ekipler, olayın faillerinin kimliklerini yaklaşık 4 saat içerisinde tespit etti. 35 saatlik zaman dilimindeki çok sayıda kameradan elde edilen yüzlerce saatlik görüntü kaydı incelendi. İnceleme neticesinde şüphelilerin olay öncesinde ilçe giriş ve çıkışlarına gözcüler yerleştirdiği, güzergah boyunca sürekli haberleşerek hareket ettikleri ve olayda kullanılan 3 farklı otomobilde ikiz plaka bulunduğu belirlendi. Ekipler ayrıca araçlarda sahte plakalar kullanıldığını ve planın günler öncesinden organize edildiğini tespit etti. Elde edilen deliller doğrultusunda operasyonun merkezinin Mardin ve Kızıltepe ilçesi olduğu belirlendi. JASAT ve jandarma ekipleri tarafından Mardin ile Kızıltepe'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, olaya karıştıkları belirlenen 9 şüpheli yakalandı. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'na getirilen şüpheliler, günler süren sorgu ve delil değerlendirmelerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Öte yandan gasbedilen 12 kilogram altın ile 2 milyon TL'nin henüz ele geçirilmediği bildirildi. Soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Türkiye Gündem Haberleri