Söke’nin turizme açılan mahalleleri bakıma alındı

Aydın'ın Söke ilçesinde turizm açısından öne çıkan Güllübahçe, Serçin ve Doğanbey mahallelerinde belediye ekiplerince temizlik ve bakım çalışmaları gerçekleştirildi.

Aydın'ın Söke ilçesinde turizm açısından öne çıkan Güllübahçe, Serçin ve Doğanbey mahallelerinde belediye ekiplerince temizlik ve bakım çalışmaları gerçekleştirildi.

Söke Belediyesi ekipleri, ilçenin turizm değerlerini barındıran mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ekiplerin ilk durağı Milattan Önce (M.Ö.) 4. yüzyılda kurulduğu ve ilk planlı şehir olarak bilinen, ayrıca Anadolu'nun Pompeisi olarak nitelendirilen Güllübahçe Mahallesi'ndeki Priene Antik Kenti oldu. 2 metre kalınlığındaki taş duvarları ve savunma stratejileriyle dikkat çeken antik kent, çevresinde gerçekleştirilen temizlik çalışmaları ile yerli ve yabancı ziyaretçiler için daha düzenli hale getirildi.

Bafa Gölü'ne ev sahipliği yapan Serçin Mahallesi'nde de ekipler, sokaklarda detaylı temizlik çalışması yaptı. Doğanbey Mahallesi'nde ise bakım çalışmaları devam ediyor. Söke'nin denize açılan tek penceresi olarak nitelendirilen Doğanbey'de, lavantalarla donatılan Levent Tuncel Parkı'nda da ekipler tarafından bakım çalışmaları gerçekleştirildi.

Çalışmalar hakkında Söke Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Söke'mizin turizme açılan mahallelerini pırıl pırıl yapıyoruz. Hem misafirlerimize hem de vatandaşlarımıza konforlu yaşam alanları sunan bir Söke için durmaksızın çalışıyoruz" ifadeleri yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Türkiye Gündem Haberleri