The Green Park Otelleri’nde ödemeler yapılmadı, çalışanlar greve gitti: 48 milyon TL’lik alacak krizi

Karmek Mühendislik Genel Müdürü Salih Bozkurt, Yeşilyurt İnşaat olarak The Green Park otellerinin yangın tesisatı projelendirme ve uygulama işlerini yaptıklarını belirterek, yaklaşık 48 milyon TL'lik alacaklarının ödenmediğini iddia etti.

Karmek Mühendislik Genel Müdürü Salih Bozkurt, Yeşilyurt İnşaat olarak The Green Park otellerinin yangın tesisatı projelendirme ve uygulama işlerini yaptıklarını belirterek, yaklaşık 48 milyon TL'lik alacaklarının ödenmediğini iddia etti. Bozkurt, 4 aydır ödeme alamadıklarını ve iflasın eşiğine geldiklerini söyledi.

İddilara göre, The Green Park Bostancı otelinin sahibi, oteldeki yangın tesisatı projelendirme ve uygulama çalışmalarının ardından işçilerin parasını ödemedi. Karmek Mühendislik Genel Müdürü Salih Bozkurt, aralarında Bostancı, Merter ve Kartepe'de bulunan The Green Park otellerinde yürüttükleri çalışmalar kapsamında yaklaşık 48 milyon TL'lik alacaklarının bulunduğunu iddia ederek; 4 aydır ödeme alamadıklarını ve çok sayıda çalışanın mağdur olduğunu ifade etti.

"Defalarca uyarmamıza rağmen ödememiz tam yapılmadan diğer otele başladık"

Ödemelerde aksaklıklar yaşanmasına rağmen sezon nedeniyle hızlı şekilde başladıklarını söyleyen ve akabinde yaşanan mağduriyetleri dile getiren Bozkurt, "Yeşilyurt İnşaat The Green Park otellerinin bütün yangın tesisatının projelendirme ve uygulama firmasıyız. Geçen sene meydana gelen Bolu Kartalkaya otel yangını faciasının ardından bütün otellerimize yangın denetim sistemleri devreye girdi. Bunun üzerine Green Park otellerinin sahibi bize ulaştı. Yapılan sözleşmede Merter Otel başta olmak üzere Kartepe ve Bostancı Green Park otellerinin yangın yönetmeliklerinin uygulama ve tesisatının projelendirmesine başladık. Merter'deki otelin ödemelerinde bir takım aksaklıklar yaşamamıza ve defalarca uyarmamıza rağmen ödememiz tam yapılmadan Kartepe'deki otele başladık. Hızlı bir şekilde olması gerekiyordu çünkü sezon geliyordu" ifadelerini kullandı.

"Şu an kendisinin bize yaklaşık 48 milyon TL gibi bir borcu var"

Kartepe'de ana malzemelerin otel yönetimi tarafından temin edilmesi gerektiğini savunan Bozkurt, malzemelerin alınmaması nedeniyle işin tamamlanamadığını, buna rağmen ödeme yapılmadığını ileri sürdü. Yaşanan olayla ilgili Bozkurt, şunları söyledi:

"Sezon için oraya başlandı ancak otelin ana malzemeleri kendisinin alması gerektiğini bildiği halde malzemeleri almayıp işi bitirmedik diye bizleri de bu hale getirdi. Biz 4 aydır kendilerinden ödeme alamıyoruz. Şu an sahada çalışan 20'ye yakın personelimizin tamamı mağdur. Biz de mağduriyetimizin giderilmesi için bu yola başvurduk. Kendisini ısrarla uyarmamıza rağmen "Ödeyeceğim, halledeceğim" gibi bahaneler buldu. En son yaptığımız telefon görüşmesinde kendisi 35 milyon TL borcu olduğunu kabul etti; ancak bunun üstüne Kartepe'deki ödemeler ve faturalar da eklenince şu an kendisinin bize yaklaşık 48 milyon TL gibi bir borcu var. Tabii ne yazık ki kendisinin elinde de bizim tarafımızdan yazılmış çek ve senetler var. Ben kendimi yakıyorum ama o da mağdur olacak. Elimde usulsüz olan ödemeler var ve telefonumda da kaydetmiş olduğum görüntüler var. Bana 500 euro gibi bir para verip arkasından kalem oynatıldığı belli olmasına rağmen 50 bin 500 euro olarak yazdırıldı ve bu bankaya tasnif edildi. Kimin gittiğini biliyorum, kimin aldığını da biliyorum. Bize yapılan tehditler ve şantajlara rağmen kimseye bir zarar gelmesin diye uğraştık ama bunun böyle olacağı belliydi."

"Kimseye ödeme yapamıyorum; çok mağdurum ve iflas etmek üzereyim"

Yaklaşık 20 personelin sahada çalıştığını ve aylardır maaş ödeyemediklerini dile getiren Bozkurt, taşeron firmaların da alacaklı olduğunu belirtti. Konuya ilişkin Bozkurt, "Haram para da istemiyoruz, beş kuruş fazlasını da istemiyoruz. Aylardır hepimiz mağduruz, artık en son bu raddeye geldik. Arkadaşımız Merter Otel'i bitiren taşeronumuz, onlar da 6-7 kişi çalıştılar ve onların da alacakları söz konusu. Ben taşeron arkadaşlarıma, kendi çalışanlarıma ve piyasadaki muhataplarıma ödeme yapamıyorum; çok mağdurum ve iflas etmek üzereyim. Kendisini ısrarla uyarmamıza ve hatta yalvarmamıza rağmen bugün en sonuncu görüşmemizde "Vermeyeceğim" dedi. Önceki gün 35 milyon TL ödemeyi kabul edip bugün "Borcum yok" diyor. Bununla ilgili artık ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Türkiye Gündem Haberleri