Türk Büro-Sen yetkilileri üyeleriyle buluştu

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Osman Eksert, Genel Başkan Yardımcıları Nebi Yay ve Gürkan Orhan ile Kars ve Ardahan’da kurumları ziyaret etti.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Türk Büro-Sen hizmet koluna bağlı kurumlara gerçekleştirilen ziyaretlerde çalışanların sorunları yerinde tespit edilerek, sendikanın çalışmaları hakkında üyelere bilgilendirilme yapıldı. Kurum yöneticilerine çalışanların sorunlarını ileten Genel Başkan Eksert, çözüm yolları hakkında istişarede bulundu.

Daha sonra üyelerinde katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Eksert, “2020 Ocak ayından itibaren taban aylığa seyyanen net 600 TL telafi ödemesi, buna ek olarak 2020 için yüzde 10+10, 2021 için yüzde 8+8, ve her yıl için yüzde 3 refah payı ve enflasyon farkı istedik.

Tüm sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi, tüm memurlara yemek ve servis hizmeti sağlanması, tüm ek ödemelerin emekliliğe sayılması, YHS’nin kaldırılarak, tüm YHS çalışanlarının GİH’e geçirilmesi, Memurlara bayram ikramiyesi ödenmesi, Gelir vergisi dilimlerinin yeniden düzenlenerek düşürülmesi, Sözlü sınavların kaldırılması, fazla mesai ücretlerinin artırılması vs. taleplerimizi masaya taşıdık.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığına bağlanması sebebiyle üyelikleri düşen üyelerimizin yeniden üye olmalarını istedik. Toplu Sözleşme masasında Yetkili ama etkisiz konfederasyon Türkiye Kamu-Sen’i istemedi. Çünkü memuru nasıl pazarladıklarını Türkiye Kamu-Sen ortaya çıkardı.

Süreci, yönetemeyerek, Hakem Kuruluna gittiler. Hakem Kurulu hükümetin atadığı üyelerden oluşmaktadır. Hakem Kurulu’ndan 2020 için %4+4 ve 2021 yılı için %3+3 zam çıktı. En düşük memur maaşına 120 TL, ortalama memur maaşına 160 TL’lik artış yapıldı. Eylül ayı Enflasyon rakamı %9,26 olarak açıklandı. Son 1 yıl içinde elektrik, su ve doğalgaza %60’ın üzerinde zam yapıldı. TÜİK’ten alınan bilgilere göre yaptığımız araştırmada  çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 3.329,52 TL oldu.

Memur ve memur emeklisine yapılan zam ile, harcama kalemlerine gelen zamlar kıyaslanamaz hale gelmiştir. Memur açlık ve yoksulluk sınırında yaşamaya çalışmakta, gıda ve barınma dışında hiçbir kalem için harcama yapamaz hale gelmiştir. Bütün bu olumsuzluklara susmamız mümkün değildir” dedi.

Eksert konuşmasının devamında, “Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, daha çok çalışmalıyız. Kurumlarda görüşmediğimiz tek bir memur arkadaşımız kalmamalıdır. Toplu Sözleşme Masasında yaşananları tüm memurlara tek tek anlatmalıyız. Memurlarımızın haklarının bir daha masada bırakılmaması için yetkiyi almalıyız. Unutulmamalıdır ki, mücadele edenler her zaman kazanamamıştır. Ancak kazananlar hep mücadele edenler olmuştur. Bu azim ve kararlılıkla üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek ve yeni haklar elde edebilmek için daha çok çalışmak zorundayız. Biz hep birlikte büyük bir aileyiz. Her şart altında birbirimizi destekleyeceğiz, daha da büyüyerek yolumuza devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kars Haber Haberleri