Bartın Üniversitesinde (BARÜ) "Afete Hazır Üniversite" çalışmaları kapsamında afetlere karşı farkındalık düzeyinin artırılması hedefiyle akademik, idari personel ve öğrencilere eğitim veriliyor.
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) "Afete Hazır Üniversite" çalışmaları doğrultusunda Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğinde bir eğitim serisi başlatıldı. Eğitim programı kapsamında BARÜ bünyesindeki fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında Bartın AFAD eğitmenleri tarafından afet anı ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında akademik, idari personel ile öğrencilere bilgiler veriliyor.
"Afet Farkındalık Eğitimi" çerçevesinde afet öncesi hazırlık süreçleri, acil durum çantası hazırlığı, güvenli toplanma alanları ve temel afet bilinci konularına yer veriliyor. Ayrıca "Deprem Anı Uygulaması" ile katılımcılara deprem sırasında doğru davranış şekilleri uygulamalı olarak gösteriliyor. "Çök-Kapan-Tutun" yöntemi ile güvenli alan oluşturma, bina içi tahliye kuralları ve panik yönetimi gibi hayati öneme sahip konular uygulamalarla pekiştiriliyor.
BARÜ'de "Afete Hazır Üniversite" vizyonu doğrultusunda sürdürülen eğitimlerin, 28 Nisan 2026 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor.