Vali Polat ve Yamlı’dan Peynir Müzesi’ne Ziyaret

Kars Valisi Ziya Polat ile Ardahan Valisi Ömer Hilmi Yamlı, Kars Peynir Müzesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kars’ın peynir kültürünü ve üretim geleneğini yansıtan müzedeki incelemelere, Kars İl Emniyet Müdürü Murat Abdullah Tombul ile Ardahan İl Emniyet Müdürü Oğuz Tüzün de katıldı.

Vali Polat ve Vali Yamlı, ziyaret kapsamında müzenin sergi alanlarını gezerek incelemeler gerçekleştirdi.

Tarihi Süvari Tabyası’nda 2022 yılında ziyarete açılan Kars Peynir Müzesi, Türkiye’nin ilk tematik peynir müzesi olma özelliğini taşıyor. Kars’ın köklü peynircilik kültürünü ziyaretçilerle buluşturan müzede, sütün yaylalardan sofralara uzanan yolculuğu ve peynir üretiminin aşamaları anlatılıyor. Gravyer yapımı, yöresel yaşam ve Kars’ın bitki örtüsüne ilişkin bölümler de müzede yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Kars Haber Haberleri