Yeni Kararname Yayınlandı, Kars'ta da 5 Kişi İhraç Edildi!

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 689 ve 690 sayılı kanun hükmünde kararnameler (KHK) Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Yayınlanan 689 ve 690 sayılı kanun hükmünde kararnamelere (KHK) göre;

Kars'ın Arpaçay İlçesinde görevli Diş Tabibi Muharrem Bozkuş, Kars Merkez'de görevli Tabip Sercan Avşar ve Kars Merkez'de görevli olan Hemşire Amine Gürler 

Kafkas Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesinde görevli Hemşire Emre Akfidan ve Kafkas Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığında idari görevli Şaban Arasan ihraç edildi.

İHRAÇ EDİLEN PERSONELİN TAM LİSTESİ

GÖREVLERİNE İADE EDİLEN PERSONELİN TAM LİSTESİ

KAPATILAN KURUM VE KURULUŞLARIN LİSTESİ

AÇILMASINA İZİN VERİLEN KURUM VE KURULUŞLARIN LİSTESİ

İLİŞİĞİ KESİLEN YURT DIŞINDAKİ ÖĞRENCİLERİN LİSTESİ

İHRAÇ EDİLEN AKADEMİSYENLERİN LİSTESİ

Yeni KHK'lere göre;

- 3 bin 939 kişi kamudan ihraç edildi. Bunlardan üçü TBMM’de, üçü Danıştay’da, 19’u Yargıtay’da, altısı Yüksek Seçim Kurulu’nda, altısı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda, üçü Başbakanlık Merkez Teşkilatı’nda, 201’i Diyanet İşleri Başkanlığı’nda, ikisi Radyo Televizyon Üst Kurulu’nda, 23’ü Sermaye Piyasası Kurulu’nda, biri Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nda, biri Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nda, 1127’si Adalet Bakanlığı’nda görevliydi.

- 235 kamu personeli görevine iade edildi.

- 14 dernek kapatıldı, 5 dernek ise tekrar açıldı. KHK ile 8 vakıf ve bir gazete de kapatıldı.

- Kamuoyunda tartışma konusu olan evlilik programları da yasaklandı.

- Yayınlanan KHK ile yurtdışında burslu okuyan 59 öğrencinin de ilişiği kesildi. Radyo ve televizyonlarda takviye edici gıda ve sağlık ürünlerinin de satışı yasaklandı.

Kars Haber Haberleri