4 günde 3 bin çocuk, tiyatroyla buluştu

4 günde 3 bin çocuk, tiyatroyla buluştu

Kars'ta Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Tiyatro Topluluğu, 4 günde 3 bin minik öğlenciği tiyatroyla buluşturdu.

 

Karagöz’ün bir kavak ağacını kesmesi sonucu başına gelen gülünç olayların anlatıldığı tek perdelik hayal perdesi olan çocuk oyununda, çocuklar kahkahalara boğuldu. Tiyatro kültürü ve ağaç sevgisinin aşıladığı oyunda, çocuklara ağaç kesmenin, ne kadar kötü bir şey olduğu anlatıldı. Tiyatro Topluluğu, Kars Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonunda sahnelenen oyunda, 10 seansta 4 günde 3 bin çocuğa ulaştı.
 
Yönetmenliğini Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Arif Yekedüz’ün üstlendiği oyunda, çeşitli meslek guruplarından oyuncular yer aldı. Oyunda Yekedüz, Karagöz’ü oynarken, esnaf olan Hacivat’ı ise Murat Gökçe oynadı. Oyun da ayrıca Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Baysal Üzüm, Türkçe Öğretmeni Murat Eray Şener ve 8’nci sınıf öğrenci Uğurcan Kaya da rolleri paylaştı. Oyunda, Veteriner Hekim Dostcan Şakar ve özel bir bakanın güvenlik görevlisi Muhammed Güngör de rol aldı. Oyunun teknik yönetmenliğini ise Hasan Karacan üslendi. Nurdagül Zorba ve Tuba Yekedüz de makyözlük yaparak arkadaşlarına destek verdi.
 
KARS’TA SON İKİ YILDA ÇOCUK OYUNU SAHNELENMEDİ
Kars’ta son iki yılda tek bir çocuk oyunu oynanmadığı için bu konuda büyük bir boşluk olduğuna dikkat çeken Yönetmen Arif Yekedüz, “Kars’a iki yıldır çocuk oyunu gelmediği için bu anlamda ciddi bir boşluk vardı ve bu boşluğu doldurmayı, çocuklar da tiyatro kültürünü geliştirmeyi amaçladık.” dedi.
 
Oyunun tek perdelik komedi türünde bir çocuk oyunu olduğunu belirten Yekedüz, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün destekleriyle, 4 günde 10 seansta 3 bin öğrenciye tiyatro ve ağaç sevgisini aşıladıklarını söyledi.
 
Aynı zamanda hayal perdesi oyununun sahneye uyarlanmış bir tuluat olduğunu da belirten Yekedüz, “Oyunumuz çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü ve oyun boyunca kahkahalara boğuldular. Onları gülerken görmek bizim için sonsuz mutluluk verici bir şeydir. Oyun sırasında çocuklarımıza aynı zamanda ağaç sevgisini ve tiyatro kültürünü de aşılamış olduk. Oyunumuzda bir kavak ağacını kesen Karagöz’ün başına gelen komik olayları anlatmaya çalıştık. Oyunumuzun organizasyonu, Mehmet Akif Ersoy İ.Ö. O Müdürü Şentürk Samğar yaptı. Sayın Milli Eğitim Müdürümüz Yıldırım Alkış ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz de bizlere büyük destek sundu. Bu nedenle kendilerine tiyatro gurubumuz adına çok teşekkür ediyorum. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu personelimize de bizlere verdikleri katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
 

Önceki ve Sonraki Haberler