8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

AK PARTİ KARS İL BAŞKANI AV. ENSAR ERDOĞDU, 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ NEDENİYLE MESAJ YAYINLADI

Erdoğdu’nun mesajı şöyle:
Dünyanın birçok ülkesinde kadınların seçme hakkı dahi yok iken seçilme hakkına sahip olan Türk kadını; fedakarlık, kararlılık ve şefkati ile Kurtuluş Savaşı da dahil olmak üzere tarihimizin her döneminde bütün dünya kadınlarına örnek olabilmiştir. Bizleri eşleri, kardeşleri, anneleri olan kadınlara ve onların daha iyi bir yaşam standardına ulaşması noktasında her türlü çalışmayı hak eden kadınların toplumun temeli olan aileyi ayakta tutan bireyler olduğunu bir kez daha vurgularken, bu münasebetle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”
 
AK PARTİ KARS MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ NEDENİYLE MESAJ YAYINLADI
8 Mart 1857 tarihinde Amerika'nın New York kentinde 40.000 dokuma işçisinin, daha iyi çalışma şartı talebiyle bir tekstil fabrikasında greve başlaması akabinde polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi sonucunda çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamadığı i Çin çoğu kadın 129 işçinin can vermesi 53 yıl sonra Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı'nda alınan bir karar ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kabul edilmiş, Ülkemizde de ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.
 
Anadolu’da var olan tüm uygarlıklar tarihinde emeğin ve üretimin en önemli simgesi olan kadınlarımız, yaşamı boyunca büyük sorumluluklar üstlenmiş birçok güçlüğe katlanarak göğüs germiştir. Ulu Önderimiz Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Dünyada hiç bir milletin kadını ‘Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu Kadını kadar emek verdim,’ diyemez!” sözü buna en güzel örnek olmuştur.
 
Annelik gibi çok zor bir görevi özverilerin en büyüğünü göstererek başarıyla yerine getiren kadınlarımız, kültürel doğmalarla kendine yüklenen birçok işi emekle, sevgiyle yerine getirerek çalışma hayatında aktif olarak yer almaktadır. Artık kadınlar hayatın bütün alanlarında yer alarak daha kararlı bir duruşa sahipler. AK Parti’nin kurulduğu yıldan bu yana kadını ve gençliği merkeze alan yönetim anlayışındaki kararlı duruşu kadınlarımızı cesaretlendirmiştir. Merkezinde insan çizgisinde hizmet olan AK Parti iktidarı politikalarında kadına pozitif ayrımcılık yaparak toplum içindeki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.
 
Kadın ve anne olmak aynı gönül diliyle konuşma anlamına gelmektedir. Türkiye’de terör oyununu kadınlar ve annelerin bozacaktır. Kırmızı çizgileri tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet olan milli birlik ve kardeşlik projesinde Başbakanın bir konunun altını ısrarla altını çizerek, “Silahlar sussun, analar ağlamasın diyor. Başbakanımız kadının ve ananın gönül dili birdir, Anneliğin ideolojisinin olmadığını söylüyor. Israrla Analar ağlamasın diyor. Ana yüreğinin, kadın yüreğinin terörü bitirecek güçte olduğunu çok iyi biliyor.
 
Türkiye’nin huzura ihtiyaç duyduğu bu dönemde bunu tesis edecek en büyük dil kadınlarımızın gönül dilidir, duygusudur. Gönül dilinde rahmet ve huzur olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dilerim.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler