81 İlden Kadın Çiftçiler Bu Etkinlikte Buluştu

81 İlden Kadın Çiftçiler Bu Etkinlikte Buluştu

Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Milletvekilleri ve eşleri, Bakanlık Yetkilileri ve aralarında Kars’ın da bulunduğu 81 İl Müdürlüğünden kadın çiftçiler katıldı.

Burkay KORTAĞ / KARS MANŞET

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Congresium  ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla ''Bu Toprağın Kadınları Milli Tarım Ruhuyla Buluşuyor'' etkinliği düzenlendi.

Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Milletvekilleri ve eşleri,  Bakanlık Yetkilileri ve aralarında Kars’ın da bulunduğu 81 İl Müdürlüğünden kadın çiftçiler katıldı.

Etkinlikte yaptığı konuşmasına geleceğin teminatı olan Milli Tarım Projesi dolayısıyla Bakanlığı tebrik ederek başlayan Emine Erdoğan, "Milli Tarım" ruhunun böylesine anlamlı bir günde kadınlarla buluşturulmasını çok değerli bulduğunu ifade etti. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Erdoğan, böyle günlerin, karşı karşıya kalınan sorunların konuşulmasına, yeni hedeflerle yol haritalarının çizilmesine vesile olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, "Umarım ki bugün, mağdur ve mazlum coğrafyalar başta olmak üzere, dünyanın tüm kadınlarına huzur, başarı ve mutluluk getirir." Dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Milli Tarım projesinden bilgiler vererek çiftçilerin önemli bir bölümünü kadınların oluşturduğunu işaret ederek, kadın çiftçilerimize desteklemelerde pozitif ayrımcılık yapıldığını ifade etti.

Programdan önce 20 Kadın Çiftçimiz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Bakan Danışmanı Nurettin Yetkin ile görüşmelerde bulundu.

Congresium  ATO'da düzenlenen etkinliğe İl Müdürlüğümüz tarafından 20 Kadın Çiftçinin katılımı sağladı. Program halk oyunları ekiplerin çeşitli yörelerin halk oyunlarını sergilemeleri ve diğer etkinliklerle program sonlandırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler