AK Parti İl Başkanından 19 Mayıs Mesajı

AK Parti İl Başkanından 19 Mayıs Mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, 19 Mayıs’ın Türk Ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olduğunu belirtti.
Erdoğdu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Milletimizin, sahip olduğu tüm onur ve asaletiyle, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğinde, tarih sahnesinde yeniden şahlanışının başlangıcıdır. 19 Mayıs 1919 günümüzden tam 91 yıl önce bütün umutların birer birer tükenmeye başladığı bir dönemde, Gazi Mustafa Kemal’in “Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek mahiyetiyle birlikte Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarihten itibaren Milletimiz, makus talihini tersine döndürmeye başlamış, varlığını esaret altında sürdürmeyeceğini ve kutsal vatan topraklarındaki işgale izin vermeyeceğini tüm dünyaya haykırmış ve gereğini de en güzel şekilde yapmıştır. Bu haykırışın adı Kurtuluş Savaşı, bu kutlu mücadelenin kalbi de gücünü sadece Milletin kendisinden alan Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Dün olduğu gibi bu gün de Millet İradesi vazgeçilmez güç kaynağımızdır. Bizi esaretten kurtarıp özgürlüğe taşıyan millet iradesinin hiçbir baskı ve zorlama olmadan yaşatılması noktasında başta gençlerimiz olmak üzere hepimize büyük görevler düşmektedir. Sevgili gençler; Vatanımızın o en zor günlerinde, binlerce, on binlerce şehit vererek, çekilen onca sıkıntı ve yokluk içerisinde tarihte eşine az rastlanır büyük bir özveriyle kurulan Cumhuriyetimiz sizlere armağandır, emanettir. Bu emaneti yaşatmak ve daha da geliştirip yarınlara, gelecek kuşaklara taşımak en başta sizlerin görev ve sorumluluğunuz olacaktır. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma kültürü içerisinde üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir sorun yoktur. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında büyük bir aşk ve inançla kenetlenerek, içeriden ya da dışarıdan hiç kimsenin huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler