AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu’nun Cumhuriyet Mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu’nun Cumhuriyet Mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, “Bizi biz yapan değerlere sahip çıkıp bu aziz emaneti gelecek nesillere en sağlıklı şekilde taşımak; olgunlaşan demokrasimizde hepimizin ortak hedefidir” dedi.

AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu’nun Cumhuriyet Mesajı

AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, “Bizi biz yapan değerlere sahip çıkıp bu aziz emaneti gelecek nesillere en sağlıklı şekilde taşımak; olgunlaşan demokrasimizde hepimizin ortak hedefidir” dedi.

AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Bir toprak parçasında yaşayıp da tek vücut olarak ‘millet’ olabilmek ve millet olmanın gereklerini yerine getirebilmek, devlet kurmak ve onu yaşatmak için çok önemlidir. İdeal bir millet olmak için bu ruhu taşıyan insanlar gereklidir. Kendi milletlerine faydalı olmaya azmetmiş fertler, bu düşüncelerinde samimi iseler, kendilerine ait menfaatleri gerektiğinde unutacaklar ama milletle ilgili hususların en küçüğünü dahi bir an bile akıllarından çıkarmayacaklardır. En seviyeli millet, umumi işlerini birlik, bütünlük içinde düşünüp cumhurun reyine ağırlık veren millettir” dedi.

Osmanlı Devleti’nin dağılması ve Anadolu’nun işgale uğraması sonucunda başlatılan direniş hareketinin, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının öncülüğünde Kurtuluş Savaşı’na dönüştüğünü belirten Erdoğdu, bunun Milli Mücadelede önce millet egemenliğine dayalı TBMM kurulduğunu ve TBMM’de yaşanan tarihi sürecin neticesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğunu dile getirdi.

Erdoğdu, “Biz de Adalet ve Kalkınma Partisi olarak iktidara geldiğimizden bu yana milletimize ve cumhuriyetimize layık olabilmek için çok büyük nitelikte kalkınma hamleleri başlattık ve ulaşımdan sanayiye, eğitimden sağlığa, tarımdan ekonomiye, kültürden dış politikaya, adaletten insan haklarına kadar daha pek çok alanda önemli yapısal reformlar gerçekleştirdik. Bizim hedefimiz, ekonomisini, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına sokmaktır. Cumhuriyeti ileri demokrasi ile güçlendiren AK Parti iktidarı, muasır medeniyetler seviyesini aşmak gayesindedir” ifadelerine yer verdi.

Uluslararası alandaki ağırlığı sürekli artan Türkiye’nin, çevresinde ve dünyada barış ve güvenliğin sağlanması için daha etkin rol üstlendiğine dikkat çeken Erdoğdu,, “Geçmişte ‘Avrupa’nın hasta adamı’ olarak görülen, ancak bugün dinamizmi ve başarısı tüm ülkeler tarafından kabul edilen, pek çok ülke ve bölge için ilham kaynağı haline gelen bir ülke olmuştur. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi; “İstiklal, hürriyet ve demokrasi bu milletin değiştirilemeyecek karakterleri haline gelmiştir. Bu yüzden Cumhuriyet, milletimize en uygun yönetim biçimidir. Cumhuriyet, sözde elitler tarafından değil, bizzat bu millet tarafından kurulmuştur. Dolayısıyla Cumhuriyet asla ve asla belli bir kitlenin rejimi değil, milletin rejimidir ve sahibi de bu millettir” dedi.

Erdoğdu,, mesajını şöyle sürdürdü: “O halde özgüvenimizi yüksek tutup milletçe birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde ortak hedeflerde buluşma başarısını gösterdiğimiz sürece, daha da kuvvetleneceğimize, büyüyeceğimize, gelişeceğimize samimiyetle inanıyoruz. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkıp bu aziz emaneti gelecek nesillere en sağlıklı şekilde taşımak olgunlaşan demokrasimizde hepimizin ortak hedefidir. Cumhuriyetimizin 90. yılını kutlarken, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm Karslıların ve aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler