ARAS EDAŞ Yetkilileri, Kars'ta Hedeflerini Basınla Paylaştı

ARAS EDAŞ Yetkilileri, Kars'ta Hedeflerini Basınla Paylaştı

Doğu Anadolu bölgesinde yedi ilde (Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars) elektrik dağıtım hizmetini geçrkleştiren ARAS EDAŞ Genel Müdürü ve İl Koordinatörleri, yerel basın mensupları ile bir araya gelerek, bölgede yapacakları altyapı ç

ARAS EDAŞ Yetkilileri, Kars'ta Hedeflerini Basınla Paylaştı

-ARAS EDAŞ KURUMSAL HEDEFLER VE YATIRIMLAR

-ARAS EDAŞ: “BÖLGESEL KALKINMA HEDEFİMİZ, YEREL BASIN PAYDAŞIMIZ!”

Doğu Anadolu bölgesinde yedi ilde (Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars) elektrik dağıtım hizmetini geçrkleştiren ARAS EDAŞ Genel Müdürü ve İl Koordinatörleri, yerel basın mensupları ile bir araya gelerek, bölgede yapacakları altyapı çalışmalarını ve ekonomik ve sosyal yatırımlarını paylaştılar.

Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars illerinden oluşan Aras bölgesinde elektrik dağıtım hizmetini gerçekleştiren ARAS EDAŞ (Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi) Genel Müdürü Abdülkadir Köker ve 7 ilin İl Koordinatörleri, Yerel Basın mensupları ile buluştu. Toplantıda; ARAS EDAŞ KarS İl Koordinatörü Necmettin Kara, Dağıtım Müdürü Demirel Öncül, Pazarlama Perakende Müdürü Cengiz Çeken, SUCSR İletişim Firmasından Ali Gizar ve Sinan Dirlik de hazır bulundu.

Yerel basın buluşmalarının açılış konuşmasını yapan ARAS EDAŞ Genel Müdürü Abdülkadir Köker, bölgesel kalkınmanın kurum hedefi olduğuna işaret ederek, yerel basının bu hedefe ulaşmada öncelikli paydaş olduğunu vurguladı.

“Artık karşınızda bir devlet kuruluşu değil, uluslar arası ölçekte tecrübe sahibi 2 büyük grubun, Çalık ve Kiler ortaklığının ürünü bir özel kuruluş var” diyen Abdülkadir Köker, Çalık-Kiler ortaklığının ARAS EDAŞ’ta köklü yapısal değişikliklere imza atmaya hazırlandığını açıkladı. Köker, “Uluslararası standartlarda teknolojik alt yapı dönüşümünün yanı sıra, bölgedeki mesken tipi abone yapısının kalkınmaya dönük aktif tüketici tipiyle yer değiştirmesine hizmet edecek dönüştürücü, sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleriyle Avrupa standartlarında bir kurum olmayı hedeflerdiklerini” açıkladı.

“En modern teknolojik altyapı yatırımlarının yanısıra personel kalitesinin yükseltilmesine dönük eğitim çalışmalarına da hız vereceklerini” bildiren Köker müşteri memnuniyeti odaklı bir yapısal değişimi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Abdülkadir Köker, bu çalışmalarının yanı sıra bölgemizde iki büyük kurumsal sosyal sorumluluk projesinin çalışmalarını da başlattıklarını belirtti. Bölgemizdeki genç nüfusun ihtiyaçlarını belirlemeye yönelik bir araştırma yaptıklarını belirten Köker, elde ettikleri verilerden hareketle özellikle üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerimize yönelik olarak “Gençleri Destekliyoruz” başlıklı projelerini önümüzdeki yıl tüm illerde başlatacaklarını belirtti.

Abdülkadir Köker ayrıca, bölgemizin ekonomik açıdan daha hızlı bir gelişim kaydetmesi için yatırımcıların bölgeye çekilmesi gerektiğini belirtti. Kökerikinci büyük projelerinin de ekonomimizin gelişmesine yönelik olacak şekilde tasarlandığını açıkladı. Köker, “Yatırımcıları Bekliyoruz” başlıklı projeleri kapsamında bölgenin cazibesini Batı illerindeki yatırımcılara her fırsatta aktaracaklarını, ARAS olarak da bölgede istihdam yaratacak yatırımcılara ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söyledi.

Buluşma sırasında, ilimize yapılacak yatırımlar konusunda bilgi veren Kars İl Koordinatörü Sayın Nizamettin Kara ise ARAS EDAŞ olarak, hizmet kalitesinin iyileştirilmesi ve abonelere daha iyi hizmet verilebilmesi için altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bu yönde çalışmalarını hızlandırdıklarını belirtti.

Nizamettin Kara, Kars ilinin bölgenin kentsel dokusu ile en çok dikkat çeken merkezlerinin başında geldiğini vurguladı. Kent merkezinde, Osmanlı dönemi hamamları, Beylerbeyi Sarayı, Taş Köprü, Havariler Kilisesi ve Kars Müzesi önemli kent unsurları olarak dikkat çektiğini belirten Kara; yine şehir merkezinde Kars taşı ile örülmüş duvarlarıyla dikkat çeken Kars Evlerinin gerek kültürel, gerek tarihi gerekse de turistik değeri ile dikkat çektiğini söyledi.

Kara, halen Kalkınma Ajansları tarafından da desteklenmekte olan renovasyon projelerine verilecek destek ileşehre olan ilginin artırılabileceğini ve böylelikle kentsel dokunun yeninden canlandırılarak, yaratılacak ilgi ile bölge ekonomisine katkı sağlanabileceğini belirtti. Kara, bu konuda destek verebilecekleri her türlü projeyi inceleme altına aldıklarını, önümüzdeki yıldan başlayarak desteklerinin başlatılacağını söyledi.

ARAS EDAŞ Genel Müdürü Abdülkadir Köker şunları söyledi:

“2 milyon 226 bin 155 yurttaşımızı kucaklayan Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Iğdır ve Kars illerini kapsayan hizmet alanında toplam 815.168 aboneye elektrik dağıtım görevini üstlenen ARAS EDAŞ,  28 Haziran 2013 tarihinden başlayarak ÇALIK-KİLER ortaklığında yepyeni bir kurumsal kimlik kazandı. Artık bölgenin elektrik dağıtım hizmeti, bir devlet kuruluşu tarafından değil uluslar arası tecrübeye sahip 2 büyük Grubun ortaklığında yeniden yapılandırılan bir özel kuruluş tarafından veriliyor. Devir işlemlerinin tamamlandığı ve özel bir kuruluş olarak faaliyet yürüttüğümüz 4 aylık dönemde hızlı bir yapısal değişimin altyapısını hazırlarken bir yandan da önümüzdeki çetin kış koşullarında halkımızın kesintisiz ve kaliteli hizmet alabilmesi için gerekli hazırlıkları yürüttük. Sizin de bildiğiniz gibi devir teslim törenimiz, 2 değerli bakanımızın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ile Maliye Bakanımızın katılımlarıyla Erzurum’da gerçekleşti. Ulusal ve yerel basının büyük ilgi gösterdiği devir teslim törenimizden sonra özel olarak bölgemizde faaliyet yürüten yerel medya kuruluşları ile bir araya gelmeyi arzuladık. Uzun süredir arzuladığımız siz değerli yerel basın mensuplarıyla buluşmalarımız her gün 2 ili kapsayacak biçimde 19-22 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Yerel Basınımızın da kamuoyunun haber alma ve bilgilenme hakkı açısından en az Ulusal Basınımız kadar önemli bir işleve sahip olduğunu düşünüyor, yerel basınımızı çok önemsiyoruz. Bu nedenle, başlatmış olduğumuz bilgilendirme toplantılarını yılda en az 1 kez, bu şekilde tüm illerimizi kapsayacak biçimde gerçekleştirerek gelenekselleştirmeyi planlıyoruz. Böylece hem planlı olarak bir araya gelmiş olacağız hem de karşılıklı görüş alışverişinde bulunma imkanını elde edeceğiz. Bizler yaptığımız çalışmalar hakkında birinci ağızdan en detaylı bilgileri sizlerle paylaşırken, sizler de kamuoyunun beklentilerini bizlere ulaştırabileceksiniz. Elbette temasımız bu toplantılarla sınırlı olmayacak. Dilediğiniz zaman başta ARAS EDAŞ Genel Müdürlüğü olmak üzere, tüm İl Koordinatörlüklerimizin kapıları da siz değerli basın mensuplarımıza ardına kadar açık olacak. ARAS EDAŞ ülke ve bölge insanının öz malı bir kuruluş olarak uluslar arası standartlarda bir hizmet vermenin alt yapısını hazırlamayı öncelikli görev kabul ediyor. Bunun ön koşulunu da her kademede şeffaf, her kademede erişilebilir, her kademede bölgenin tüm sorunlarına maksimum duyarlılıkla hareket eden bir kuruluş olmayı hedefliyoruz.

Özel bir kuruluş olduğumuz doğru. Fakat “kamu hizmeti veren bir özel kuruluş” olduğumuz gerçeğini aklımızdan hiç çıkarmayacağız. Kesintisiz, kaliteli ve yaygın elektrik dağıtım hizmetinin yanı sıra bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel, çevresel sorunlarının çözümüne dönük sorumluluk almaktan kaçınmayacak bir kuruluş olmayı temel sorumluluğumuz kabul ediyoruz. Bu ne demek? Her şeyden önce asli görevimiz olan elektrik dağıtım hizmetini uluslar arası standartlarda sunmak demek. Çağdaş teknoloji kullanımında en yüksek modernizasyon, teknik altyapımızda köklü değişim, personel kalitemizin eğitim destekli olarak yükseltilmesi, kayıp/kaçak oranlarının uluslar arası kabul edilebilir oranlara çekilmesi ve bütün bunların sonunda bölge insanına en temel hakkı olan kesintisiz ve kaliteli hizmeti sunabilme sorumluluğu… Biz bunun için çalışıyoruz. Yapılandırma çalışmalarımız devam ederken bir yandan da il il bölgenin röntgenini çekiyor, uzmanlarımızın analizleriyle yeni hedeflerimizi belirliyoruz. 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla hizmet alanımıza giren tüm illerin bütünlüklü bir fotoğrafını elde etmiş olacağız. Teknik altyapımızdan istihdam yapımıza, kayıp kaçak oranlarımızdan tamamlanmış yatırımlarımıza kadar geniş bir ölçekte sürdürmekte olduğumuz çalışmaların detaylı raporunu Ocak 2014’te siz değerli basın mensuplarımız aracılığıyla kamuoyuyla paylaşabileceğiz.

ARAS EDAŞ Yılda 70 milyon TL’si şebeke iyileştirilmesi, teknolojik altyapı, kalite arzı ve müşteri memnuniyeti olmak olmak üzere bölge kalkınması için 120 milyon TL’ye varacak yatırımlarla bölge kalkınmasında ölçülebilir ve sürdürülebilir bir gelişme sağlamayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda her bir ilimizin öncelikleri gözetilerek planlanmış sosyal sorumluluk projelerimiz çok yakında birbiri ardınca yürürlüğe girmeye başlayacak. ARAS EDAŞ, özel sektörden beklendiği üzere “alan” bir kuruluş olmaktan ziyade “aldığından fazlasını veren” bir kuruluş olma yolunda ilerleyecek. Bu şaşırtıcı gelebilir. Oysa hiç şaşırtıcı gelmemeli. Zira bölgeye yapılacak her yatırımın bölge insanının yaşam kalitesinin yükseltilmesine, bölgenin yeni yatırımlar için cazibe merkezi olmasına ve böylelikle elektrik tüketiminin de yapısal değişime uğramasına neden olacak. Biliyorsunuz, bölgemizde mesken tipi elektrik tüketimi yaygın. Bizim hedefimiz elektrik tüketiminin üretime hizmet edecek biçimde artırılması. Yani pasif tüketicilikten aktif tüketciliğe, üretime dönük tüketime dönüşen bir abone yapısını hedefliyoruz. Bu nedenle bölge insanının gündelik sorunlarına pansuman çözümler öneren hayır işlerine değil, kalıcı ve sürdürülebilir çözümler üreten sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vereceğiz. Bütün faaliyetlerimizin de ölçülebilir, denetlenebilir olmasına özen göstereceğiz. Hedefimiz Türkiye sınırlarını da aşan Avrupa standartlarıyla yarışan bir dünya kuruluşu olmak. İşte bütün bu hedeflere ulaşabilmemiz için sizin yönlendirici desteğinize ihtiyacımız var. Yoğun çalışmalarımız içerisinde gözden kaçırabileceğimiz konulara dikkatimizi odaklayabilmemiz için yerel basının bölge insanıyla olan iletişiminin gücüne ihtiyacımız var. Bölgemizde gözümüz, kulağımız, aklımız ve vicdanımız olmanızı bekliyoruz sizden. Sözü fazla uzatmadan sizi değerli İl Koordinatörümüzle başbaşa bırakmak istiyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, yakın temasımızın güçlenerek gelişmesini ve bu temasın bölgemize, insanımıza daha büyük hizmetler yapabilmemiz için zemin oluşturmasını diliyorum.”


12.20131121093122..jpg13.20131121093129..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler