Arslan, “Kars’ta elektrik hatları yer altına alınıyor”

Arslan, “Kars’ta elektrik hatları yer altına alınıyor”

Kars Milletvekili Ahmet Arslan, ilçelerde dahil il genelinde elektrik hatlarının yer altına alındığını söyledi.

Tacettin DURMUŞ

Arslan, Kars Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Caddesi, Karadağ Caddesi ile Halit Paşa Mahallesi ve İstasyon Mahallesinde devam eden kaldırım ve BSK yol çalışmalarını yerinde incelemesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada konuyu bir kez daha dile getirdi.

İncelemelerinin ardından açıklamada bulunan Milletvekili Arslan, Kars il merkezinin adeta şantiye alanına döndüğünü ve vatandaşların bu nedenle biraz daha sabırlı olmalarını istedi. Kars’ta mevsim şartlarına bağlı olarak inşaat sezonunun kısa olduğunu hatırlatan Arslan, teknik olarak şehrin birçok bölgesinde kaldırım, yol ve asfalt çalışmalarının aynı anda devam ettiğini söyledi.

Bu çalışmaların yanı sıra Haziran ayı itibari ile içlerde dahi ile genelinde elektrik hatlarının yer altına alındığını da açıklayan Ahmet Arslan, böylece görüntü kirliliğin de ortadan kalacağını dile getirdi.

Yapılan tüm çalışmaların kaynak oluşturularak gerçekleştirildiğini de söyleyen Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Bütün bu çalışmalar yapılırken özellikle yıllardır yer altına alınmayan elektrik hatlarının da yer altına alınması çalışması var. Geçen yıl da basınımız aracılığıyla paylaşmıştık. Bu çalışmaları kapsamında belediyemiz ile Aras EDAŞ Elektrik Dağıtımı Şirketi anlaştılar. Haziran ayında başlayan bu çalışma ile il genelinde ilçelerimiz de dahil 297 milyon liralık yatırımla elektrik hatları yer altına alınıyor. Sadece şehir merkezindeki elektrik hatlarının yer altına almasının bedeli 110 Milyon liradır. Böylece yıllardan beridir yer altına alınmadığı için yaşanan görüntü kirliliği de ortadan kalkmış olacak. Aynı zamanda elektrik enerjisi de daha fazla kayba uğramadan kaliteli bir şekilde şehrin her yerine iletilmiş olacak. Hem enerji Bakanlığımıza, hem belediyemize hem de Aras EDAŞ’a bu protokol çerçevesinde bu işleri yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Ebetteki hemşerilerimizi her şeyin daha fazlasına layık olduğuna inanıyoruz. Yani bütün bu çalışmalar kaynak oluşturularak yapılıyor.”dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler