Aygır ve Deniz Gölünde Balıklandırma Çalışması Yapıldı

Aygır ve Deniz Gölünde Balıklandırma Çalışması Yapıldı

Kars İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, "Enstitüden getirilen pullu sazan yavruları Aygır ve Deniz gölüne bırakılarak balıklandırma çalışması yapılmıştır." dedi.

Kars İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, "Bakanlığımız 1985 A040220 numaralı Balıklandırma Projesi gereği programında yer alan ve Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü tarafından üretilmiş olan, pullu sazan yavrularını tesli almak üzere 04/08/2015 – 07/08/2015 tarihleri arasında teknik bir ekip Antalya’ya gönderilmiştir." dedi.

Düzgün, "Enstitüden getirilen pullu sazan yavruları Aygır ve Deniz gölüne bırakılarak balıklandırma çalışması yapılmıştır. Getirilen pullu sazan yavrularına zarar verilmemesi açısından İlimiz Balıkçılarının avlanma sezonunda açıtıkları ağ delik genişliğinin büyük olmasına özellikle dikkat etmelerini önemle rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan Kars'ın göllerinin balıklandırma faaliyetlerini geliştirmeye yönelik çalışmaların devam edeceği öğrenildi.

aygir-ve-deniz-golunde-baliklandirma-calismasi-yapildi-(1).jpgaygir-ve-deniz-golunde-baliklandirma-calismasi-yapildi-(2).jpgaygir-ve-deniz-golunde-baliklandirma-calismasi-yapildi-(3).jpgaygir-ve-deniz-golunde-baliklandirma-calismasi-yapildi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler