Bakan Arslan: "Kars'ta 15 yılda hayvancılığa verdiğimiz destekler 216 kat arttı"

Bakan Arslan: "Kars'ta 15 yılda hayvancılığa verdiğimiz destekler 216 kat arttı"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 16 yıldır AK Parti hükümetleri olarak Kars'a hep hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

Bakan Arslan, beraberindeki Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars Milletvekili adayları Prof. Dr. Yunus Kılıç ve A. Fetah Çektinkaya, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve diğer protokol üyeleriyle birlikte Selim ilçesini ziyaret edip, yapımı tamamlanan Selim Hayvan Pazarı'nı açtı.

Bakan Arslan ilçe merkezindeki açılış töreninde, 16 yıldır AK Parti hükümetleri olarak Kars'a hep hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

Sağlık ve eğitim dışında bölgenin geçim kaynağı olan hayvancılığa yönelik de yatırımlar yaptıklarını dile getiren Bakan Arslan  "Teknik donanımları üst seviyede olan bir tesisin açılmış olması bizi de sizi de ziyadesiyle memnun ediyor. KDV dahil buradaki yatırım miktarı 1,5 milyon. Eskiden bırakın bir hayvan pazarı, 1,5 milyon gelince bayram yapıyorlardı, artık o günler geride kaldı. Kars'ta 15 yılda hayvancılığa verdiğimiz destekler 216 kat artmış. Kars'ta yetiştirilen hayvan sayısı 1 milyonun üzerine çıkmış durumda. Büyükbaş, küçükbaş bir milyon yüz bin hayvan var. Tarım ve hayvancılıkta her yerde hızlı değişim ve rekabet var." dedi.

Bakan Arslan, İhtisas Besi Organize Hayvancılık Merkezi'nin temelini attıklarını hatırlatarak, Kars'ta çok büyük bir kesimhanenin yapımının da tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Bölgede tarım ve hayvancılığa yönelik yatırımlara devam edeceklerini dile getiren Bakan Arslan, "Bu yatırımları yaparken Selim'de insanların hayvanlarını alıp satabileceği modern bir pazar gerekiyordu. İnanıyorum ki bu hayvan pazarına çevre il ve ilçelerden insanlar gelecek, böylece üretici ve alıcı kazanacak. Burası bölgenin en iyi hayvan pazarlarından birisi, bundan hiç şüphemiz yok. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Arslan beraberindekilerle açılışını yaptığı merkezi gezerek inceledi.

Bakan Arslan, daha sonra ilçe esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

bakan-arslan-karsta-15-yilda-hayvanciliga-verdigimiz-destekler-216-kat-artti-(1).jpgbakan-arslan-karsta-15-yilda-hayvanciliga-verdigimiz-destekler-216-kat-artti-(2).jpgbakan-arslan-karsta-15-yilda-hayvanciliga-verdigimiz-destekler-216-kat-artti-(3).jpgbakan-arslan-karsta-15-yilda-hayvanciliga-verdigimiz-destekler-216-kat-artti-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler