Bakanların Kars temasları

Bakanların Kars temasları

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

 

Tıp Fakültesi Hastanesini gezen Bakan Akdağ, daha sonra AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sami Özcan, Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Tuncer, Kars Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Yıldız ile Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Miktat Kaya ile bir süre görüştü.
 
Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Akdağ, Kars Devlet Hastanesi ile Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin bazı alanlarda birlikte çalışabileceklerini ve böylece vatandaşın işinin daha da kolaylaşacağını söyledi.
 
Mevcut kanunların, Üniversite Hastanesi ile Sağlık Bakanlığı hastanelerinin birlikte kullanılmasına ve ortak çalışılmalarına müsaade ettiğine vurgu yapan Akdağ, Kars’ta ki duruma göre de iki hastanenin ortak çalışabilecekleri intibasını vardığını belirtti.
 
KAÜ Üniversitesi Rektörlüğü ile her iki hastanenin başhekimleri ve yetkilileri ile Kars Sağlık İl Müdürlüğünün konuyu değerlendirmek için çalışma yapacaklarını belirten Akdağ, “Hastanelerin yetkilileri, vatandaşlara sağlık hizmetini daha iyi bir şekilde nasıl götürebiliriz? Diye çalışmaları yapacaklar. Bir örnek veriyim. Üniversitede beş kardiyoloji üç tane de devlet hastanesinde var. Üniversitemiz burada kalp anjiyosu için hazırlıklarını yapmış ve çalışmaya başlamış. Ama bu işin tam olarak istediğimiz gibi yapılabilmesi için 24 saat ve 365 gün yapılması lazım. O zaman burada en akıllı iş yani bizde gidip devlet hastanesinde mi kuralım? Hayır. Bu güçleri birleştirmek ve oradaki uzmanlarında gelip burada hizmet vermesini sağlamak gerekir ve bunun tersini yapmak gerekebilir. Bu konuda arkadaşlar çalışacaklar ve kendi aralarında bir protokol taslağı oluşturacaklar. Bizlerde Bakanlık olarak kendilerine destek vereceğiz. Ben ayrıca sağlık alanında Kars’ta gelinden noktadan dolayı çok mutluyum. Bu gün Kars’ta on yıl öncesine kıyasla, on kat daha fazla vatandaşlarımıza sağlık hizmeti verme imkanı var. Bazı alanları da biraz daha da geliştirebilecek durumdayız.   Onunda bir iki sene içerisinde gerçekleştireceğiz. Üniversite yönetiminde bu hususta arzusu çoktur. Birlikte ve ortak çalışmak vatandaşın ve herkesin yararına olan bir şeydir. Herkesin yine kendi hastanesi ve sistemi var. Bunu bozmuyoruz tabiî ki. Üniversitemiz ile Devlet Hastanesinin ortak çalışması vatandaşın işi kolaylaşır. “dedi.
 
Akdağ ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan daha sonra havayoluyla Kars’tan ayrıldılar.
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler