Başkan Altun, 2016 Yılını Değerlendirdi

Başkan Altun, 2016 Yılını Değerlendirdi

Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, Selim Belediyesi’nin 2016 yılı çalışmalarını değerlendirdi.

15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimine değinerek sözlerine başlayan Altun, "Bir kaos ortamının ardından vatandaşın birlik ve beraberliğini perçinleyen olaylarla karşı karşıya kaldık. FETÖ terör örgütünün bu kalkışması sonu 15 Temmuz gecesi şehit olan askerimize, polisimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu konuda Kars halkı ve Selim halkı üzerlerine düşeni yaptı. Şu anda Türkiye emin adımlarla muasır medeniyetler çerçevesinde başarıyla yürümekte ve daha iyi günleri de hep birlikte göreceğiz dedi. 

Selim Belediyesi olarak görevi devraldığımızda, halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla işe başladık ve iki buçuk yıl içerisinde çok güzel işler yaptık ifadelerini kullanan Başkan Altun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2016 yılı bizim için iyi başladı. Geçen yıldan devam eden yatırımlarımız ve yeni projelerimiz var. Bunlar Selim ölçeğinde bir ilçe için gerçekten büyük projelerdir. Yeni hizmet binamız ve çok amaçlı spor salonu ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı ancak bu yıl yaşanan istenmeyen olaylar sonrası teslim edilmeyebilir ama 2017 Mayıs veya Haziran ayı içinde yeni binamıza taşınmış olacağız. Şu anda devam eden projelerimizden birisi de Selim'in kuruluşundan bu yana barakalar dediğimiz, yıkılıp yıkılmamasına yıllarca karar verilememiş ve bizden önceki dönemlerde vatandaşlarla anlaşma yoluna gidilmediği gibi kimsenin elini taşın altına koymaması nedeniyle de bugüne kadar sonuçsuz kalmış bir bölge. Biz esnaflarımızla anlaştık, inşallah yakın bir zamanda esnaflarımızın yeni yerlerine taşınmalarının ardından buradaki yıkımı gerçekleştireceğiz Selim'in ana caddesi özellikle trafik açısından rahata kavuşmuş olacak. Bir diğer projemizde geçen yıldan yapımı devam eden kapalı semt pazarımızdı. Bu çalışmayı da tamamladık ki SERKA ile birlikte yürüttüğümüz bir çalışmaydı. Artık semt pazarını kullanmak isteyen vatandaşlarımız hem daha sıcak hem de daha temiz bir ortamda ticaretlerini sürdürmüş olacaklar. 2016 yılı içerisinde devam eden bir diğer projemiz ise yine SERKA ile birlikte yürüttüğümüz hayvan pazarı projemiz. Bilindiği gibi Selim ilçemiz diğer ilçeler göre hayvancılık bakımından potansiyeli Kars'la yani merkezle eşdeğerdir. Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan bir ajansla yapılan çalışmalar sonucu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan ve Milletvekilimiz Selahattin Beyribey'in de katkılarıyla hayvan pazarımızın üzerini kapatacağız. Vatandaşlarımız hayvanlarını satarken veya alışverişlerini yaparken kar veya yağmur altında kalmayacaklar. Yer teslimi yapıldı eğer bir aksilik çıkmazsa temel atma töreni de düzenleyeceğiz. Bu bölgelerde imkanlar kısıtlı olabilir ancak yapılacak olan çalışmalar için imkanları ayarlamak ve gerçekleştirmek biz idarecilerin yani Belediye Başkanları'nın elinde. Projelerle farklı kaynaklara yönelerek de bir şeyler yapmak lazım. Biz de tam anlamıyla bunu yapıyoruz ancak tek başımıza değil tabi ki; en başta Bakanımız ve milletvekilimiz olmak üzere teşkilatımız bizim arkamızda ve bu bir güç. Şunu söyleyebilirim ki bunu da en iyi değerlendiren Selim Belediyesidir. En son projemiz de yine SERKA destekli bir proje; vatandaşlarımızdan gelen istek doğrultusunda dere kenarı boyunca yaklaşık bir kilometrelik bir bisiklet ve yürüyüş yolu yapmak istiyoruz. Onun ihalesini de ayın 19'un da yapacağız. İnşallah 2016 yılı içerisinde tamamlayarak Selim halkının hizmetine sokmuş olacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler