Başkan Bozkuş, Müjdeyi Verdi!

Başkan Bozkuş, Müjdeyi Verdi!

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kasaplar Hali bölgesinde bulunan işyerlerinin yıkılarak yerine kapalı otopark, sabit semt pazarı, şeytan pazarı ve küçük esnafa ait modern işyerlerinin yapılacağının müjdesini verdi.

Başkan Bozkuş, Müjdeyi Verdi!


Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kasaplar Hali bölgesinde bulunan işyerlerinin yıkılarak yerine kapalı otopark, sabit semt pazarı, şeytan pazarı ve küçük esnafa ait modern işyerlerinin yapılacağının müjdesini verdi. 


Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, geçen yıl yıllarca el vurulmamış Kasaplar Hali Bölgesi’nin kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu kanallarının yeniden yaptıklarını ve sıcak asfaltının tamamladıklarını hatırlatarak burada geçimi sağlayan esnafların daha modern işyerlerinde vatandaşlara hizmet edebilmeleri için bu bölgede bulunan işyerlerinin yıkılarak kısa sürede modern işyerleri yapılması için proje hazırladıklarını belirtti.

Karslıların modern şehirlerde yaşayan insanlardan eksiğinin olmadığını hatta fazlasının olduğunu ifade eden Başkan Bozkuş, “Bizim esnafımızda sağlıklı ve modern binalarda vatandaşlarımıza hizmet verecektir” dedi.


“KASAPLAR BÖLGESİ’Nİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”


Kasaplar Bölgesi’nde bulunan işyerlerinin yıkılarak yeniden inşa edileceğini kaydeden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Bu bölgede yıllarca bir şey yapılmamıştı. Burada esnafımız hizmete hasret kalmıştı. Biz bu bölgenin geçen inşaat sezonunda bütün sorunlarını çözdük. Yollarını ve kaldırımlarını yaptık. Ama bununla yetinmemiz söz konusu olamaz burada çay ocakları var. Kasaplar var, küçük esnafımız var. Bunlarda daha sağlıklı ortamda insanlara hizmet vermeyi arzu ediyor. Biz bu bölgede bulunan dükkanların yerine kapalı otoparklı, semt pazarı, şeytan pazarı ve küçük esnafın dükkanlarının da içerisinde olacağı çok amaçlı bir iş merkezi yapacağız. Burada vatandaşlarımız daha sağlıklı ortamda vatandaşlarımıza hizmet verecek. Amacımız Kars’ı daha güzele ve daha iyi noktalara taşımak. Bütün amacımız budur. Karslılara hak ettikleri hizmetleri vermektir. Bizde belediye olarak elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk ve çalışıyoruz” diye konuştu.


“KENT MERKEZİNDEKİ AHIR SAHİPLERİNE ÜCRETSİZ ARSA VERECEĞİZ”


Kars’ta hayvancılığın gelişi güzel mahalle aralarında sağlıksız olarak yapıldığını dikkat çeken Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, milletvekillerinin de destekleriyle Kars’ta ‘Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’ projesini hayata geçireceklerini kaydetti.


Kars’ta mahalle aralarında gelişi güzel yapılan hayvancılığın hem insan sağlığını olumsuz etkilediğini, hem de şehrin görünümü bozduğunun altını çizen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Kars’ta bütün mahallerimizde gelişi güzel hayvancılık yapılıyor. Türkiye’nin hiçbir ilinde hayvancılık bu şekilde yapılmıyor. Her taraf hayvan dışkısı ve tezek yığınları, bu da şehrin görünümü olumsuz etkiliyor. Kars ya modern kent olacak. Ya da köy! Buna karar vermeliyiz. Onun için Biz Tarıma Dayalı İhtisas OSB’yi kuracağız. Burada hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza ücretsiz arsa vereceğiz. Hayvancılığın daha sağlıklı koşullarda yapılması için bu projeyi hayata geçireceğiz. Hayvancılık burada tam manada profesyonel olarak yapılacak. Hem insanlarımız tarım ve hayvancılık bölgesi olan Kars’ta modern ahırlarda, veteriner hekimler kontrolünde bilgilendirilerek tam anlamıyla hayvancılıkla uğraşacak. Hem de mahalle aralarındaki hoş olmayan görüntü giderilecek. Bu anlamda vatandaşlarımızda desteklerini bekliyoruz. Çünkü yapılan her şey onların daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürmeleri için yapılıyor. Biz Kars’ın gelişmesi için milletvekillerimizle, il teşkilatımızla belediyemizle bir bütün olarak gece-gündüz demeden çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler