Başkan Çalkın: Bizim Referansımız Milletin İradesidir

Başkan Çalkın: Bizim Referansımız Milletin İradesidir

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, “Milletin 15 yıldır tercih ettiği bir parti var, milyonlarca oy alıp iktidar olan bir parti var, bunun referansıyla yeni bir sistem geliyor.” dedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni Anayasa Referandumuna kısa süre kala açıklama yaptı.

Türkiye’nin en güçlü Bakanlığının bugün bizde olduğunu dile getiren Başkan Çalkın, “Kars’ın siyaseti bugüne kadar istikrardan taraf olmamış. 7 Haziran’da bunu gördük, geçmiş yıllarda da gördük. Kars şimdi farklı bir konumda temsil ediliyor. Bakanlık gibi bir konumda temsil ediliyor. Türkiye’nin en güçlü Bakanlığı bugün bizde, Kars’ta, Kars Milletvekilinde. Kars’ın işini çok iyi yapan bir Bakanı var o da ayrı bir güzellik.” dedi.

‘İMF’nin Kapısında Bekleyen Ülke Olmaktan Dünyanın Konuştuğu Ülke Konumuna Geldik’

15 yıldır milletin seçtiği bir iktidarın referansıyla yeni bir sistem getirildiğinin altını çizen Başkan Çalkın, “Şehir de büyük değişimler olacak. Ama artık yeter, milletin şu şu millettir, bu bu millettir, şu böyledir, bu böyledir, bunu kırmamız lazım. Bizim bir tane siyasetimizin olması lazım. O da Kars siyasetidir. Kars için, Kars’ın menfaati neyi gerektirir? Kars’ın gelişmesi, Kars’ın büyümesi, kardeşliğinin pekişmesi neyi gerektirirse Kars’ın onu yapması lazım. Kars’ın bu yönde artık karar vermesi lazım. Düşüneceğiz, bunun getirisi götürüsü nedir? hissi davranmayacağız, nefsi davranmayacağız. Bakacağız önce Türkiye için sonra Kars için, bu bir seçim değildir, referandumdur. Bu adamlar bir sistem getirmiş, 15 yıldır bu ülkeyi yöneten ve Türkiye’yi hakikaten neredeyse İMF’nin kapısında bekleyen pozisyondan alan, 1 milyar dolar için bekletilen bir ülkeyi alıp bugün hedefi ilk 10 ekonominin içine girmek olan bir ülke pozisyonuna getiren, yeni 13 milyar dolarlara köprüler ihale eden, üçüncü havalimanları yapan, dünyada konuşulan projelere imza atan bir ülke pozisyonuna getiren, dünyada konuşulan bir lidere sahip ve onun bir referansı var. Bu hizmetleri yapan bir parti var, milletin 15 yıldır tercih ettiği bir parti var, milyonlarca oy alıp iktidar olan bir parti var, bunun referansıyla yeni bir sistem geliyor.”

‘Muhalif Olan Ülkeleri Anlamak Zor’

Bütün Avrupa’nın bu sistem değişikliğine neden karşı çıktığını iyi idrak edilmesi gerektiğini belirten Başkan Çalkın, “Önce millet alacak Allah’a hamdolsun iletişim çağındayız, herkes her şeyin farkında. Alacak bakacak ya bu ne diyor, ülkem için nedir bu konu? Bakın bütün Avrupa buna karşı çıkıyor, niye karşı çıkıyor? Bunu bir idrak etmek lazım. Niye karşı çıkılsın ki, bir ülkede bir sistem değişikliği yapılacak ve diğer ülkelerin hepsi kalkmışlar birden bire hayır kampanyası başlatmışlar. Niye? Hadi karşımızdaki CHP’yi anlarız, HDP’yi anlarız veya muhalif olan bir STK’yı anlarız da muhalif olan ülkeleri anlamak biraz kafa yoruyor, düşündürmek gerektiriyor. Onun için ne yapmamız lazım? Onun için ülkemizin menfaatine olan bu hükümet sistemini alıp incelememiz lazım doğru mu?” ifadesini kullandı.

‘Önce Ülkemiz İçin Sonra Karsımız İçin Evet Diyeceğiz’

Tüm Karslılara seslenerek 16 Nisan’da istikrar ve istikbal için Evet çağrısı yapan Başkan Çalkın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz iletişim çağındayız. Bu 18 madde her yerde, akşamları televizyonda programlar yapılıyor, açıp bakacaklar insanlar. Önce ülkemiz için, sonra benim kendi şehrim Karsım için istikrardan taraf, istikbalimiz için Evet diyeceğiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler