Başkan Yıldırım: “Soğuk iklimin çok sıcak insanlarıyız”

Başkan Yıldırım: “Soğuk iklimin çok sıcak insanlarıyız”

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Çay Tv’nin canlı yayın konuğu oldu.

Volkan KARABAĞ KARS MANŞET

Çay Tv Ankara Temsilcisi İbrahim Eksilmez’in hazırlayıp sunduğu 25. Saat programına Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım katılarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonunun çalışmaları hakkında bilgi veren Erdoğan, “Sınır illeriyiz, güneş doğudan doğuyor. Güneşin ilk doğduğu topraklarız. Biz soğuk iklimin çok sıcak insanlarıyız aslında ve bunu da Ankara’da en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Federasyon olarak 152 öğrenciye burs verdiklerini ifade eden Erdoğan, “Karınca kararınca bir miktar burs veriyoruz, biz de öğrencilik yaptık ve verdiğimiz miktarda hakikaten bir öğrenci için ciddi anlamda da bir kaynaktır.” ifadesini kullandı.

Erdoğan, teşvik yasaları, cazibe merkezleri gibi yatırımları ve programları da federasyon olarak takip ettiklerini söyleyerek, “Federasyonumuzda Komitelerimiz var, bürokratlarımızla hemen iletişime geçiyoruz ve diyoruz ki; “Bizim bölgemiz kaçıncı bölge? Teşvik yasalarımız nelerdir?” bunların hemen altyapılarını yapıyoruz, federasyonumuza bunların muhataplarını çağırıyoruz, yatırım yapmak isteyen işadamlarımızı davet ediyoruz ve görüşmeleri sağlıyoruz. Kars’ta lojistik Merkez açılıyor, Çin’den çıkacak tren Kars üzerinden Londra’ya gidecek. Bu sadece Kars, Ardahan ve Iğdır’lı işadamları değil diğer şehirden de işadamları gelerek yatırım yapmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler