Belediye Başkanına  Nevruz İkramı!

Belediye Başkanına Nevruz İkramı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanı Yaver Özcan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'u nevruz meyvesiyle ziyaret etti.

Nevruz meyvesini Başkan Bozkuş’a veren MHP İl Başkanı Yaver Özcan, Türk örf ve adetlerinde var olan nevruz meyvesini Başkan Bozkuş’a takdim ettiklerini kaydetti. 

21 Mart Nevruz Bayramı öncesinde Kars’ta çeşitli etkinlikler düzenleniyor. MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, MHP Belediye Meclis Üyeleri Ferit Yenice, Serhat Boyları Derneği Genel Başkanı Muharrem Yıldız ve iki folklor ekibi giysili gençle Başkan Bozkuş’u makamında ziyaret ederek Bozkuş’a nevruz meyvesi takdim etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kars Belediye Başkanı nevzat Bozkuş; “Geçmişten beri özellikle Türk geleneği ve göreneğinde olan nevruz ilkbaharın müjdecisi olarak bütün Türki Cumhuriyetleri’nde, bütün Türk toplumlarında kutlanmakta. Yani buradaki amaç nedir. Baharın gelişiyle birlikte bir heyecan söz konusu, bir hareketlilik söz konusu buda bizim geleneğimize göreneğimize, Türk ulusunun, Türklerin yapısına uygun bir kutlamadır. Bizde bu anlam içerisinde bunu bir siyasi anlamda değil de genel kültürümüz olarak geleneğimiz göreneğimiz olarak bizlerde gelenek ve göreneğimize bağlı insanlarız bu anlam içerinde kutlu olsun” dedi.

Son zamanlarda bir takım siyasilerin bölücü amaçlarla nevruzu kutlamaya başladığına dikkat çeken MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan; “Nevruz burada özellikle son zamanlarda bir takım siyasi bölücü amaçlarla kutlanmaya başlandı. Ama Nevruz bütün Türk toplumlarında bir bayram, Yenigün, baharın başlangıcı olarak kutlanıyor. Bizde bunu yaşatmak adına burada böyle bir faaliyette bulunuyoruz. Parti olarak ta, Türk toplumu olarak ta bunun siyasi çıkarlar, amaçlar, bir takım yıkıcı bölücü faaliyetler uğruna değil, birleştirici bütünleştirici bir bayram olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yöresel folklor kıyafetli gençlere üzerinde Türk Bayrağı ve Kars Kalesi’nin bulunduğu atkı hediye etti.

Başkan Bozkuş ile MHP İl Başkanı ve beraberindekiler çay içerek nevruz üzerine sohbet ettiler.

nu1.20130320090326..gif

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler