Bilgen: “Doğru kullanılırsa suyumuz yetiyor”

Bilgen: “Doğru kullanılırsa suyumuz yetiyor”

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, son 3 günde şehir genelinde yapılan su kesintilerin sebebine değindi.

Tacettin DURMUŞ

Doğru kullanılması durumumda su potansiyelin yeterli olduğunu belirten Bilgen, Kars Belediyesinin su konusunda olduğu gibi geçmişten kaynaklı birçok alanda eksikliklerinin ve rahatsızlıkların olduğunu belirerek, eski alışkanlıkların devam ettiğini söyledi.

Şehrin su sorunu ile birlikte tüm sorunlarını gidermeye çalıştıklarını da belirten Bilgen, uzun bir süre ne yazık ki su kesintisi yaşanacağından kaynaklı olarak doğacak tepkiler nedeniyle depoların bakım ve temizliğini yapma kararını bile alamadıklarını dile getirdi.

Bakım nedeniyle 3 gün halkı mağrur ettiklerini de söyleyen Bilgen, “Bundan sonra daha temiz ve sağlıklı su kullanacağız. Dün akşam itibariyle tamirat ve tadilatlarımız bitti ve bakım işleri gerçekleştik. Şehre su vermeye başladık. Bazı yüksek kesimlerdeki mahallelerimize su geç ulaştı. Suyun yetersizliği dolayısıyla biraz da depolar boşaldı. Ama artık her yere ulaşır hale geldi. Su ulaşmayan yerlere de itfaiye marifetiyle su götürürüz.”dedi. 
Doğru ve usulüne uygun olarak kullanılması durumunda mevcut su potansiyelinin yeterli olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Ayhan Bilgen: “Mevcut durumda şebekeden ciddi su kaçağı var. Bilinçsiz ve usulsüz su tüketimi hala ciddi bir sorundur. Özellikle kaçak su kullanımını önlemek için denetimlerimiz yoğunlaşıyor. İl merkezinde yüzlerce ahır var ve binlerce hayvan şebeke suyu içiyor. Ayrıca oto yıkayıcılar ve halı yıkıma fabrikaları da şebeke suyu kullanıyor. Bazı kurumların da verdiği bilgiler doğrultusunda aslında bu usulsüz kullanımlar olmazsa mevcut su potansiyeli şehre yetiyor. Su kesintilerinin sebebi öncelikli olarak usulüne uygun olarak kullanılmamasından kaynaklanıyor. Tahakkuk ve tahsilât farkları fazla oluyor. Bazı vatandaşların su faturalarını ödemiyor, kayıp ve kaçak sorunu var ve biz bunları tespit edip sorunların ortadan kaldırmaya çalışacağız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler