‘Bir Damla Da Sen Ol’

‘Bir Damla Da Sen Ol’

Yol Arkadaşım Gençlik Spor İzcileri “Kardeş Okul” kampanyası kapsamında Kars'ın Selim İlçesine bağlı Büyük Oluklu Köyü İlkokuluna yardımda bulundular.

Kardeş Okula ‘Bir Damla Da Sen Ol’

Yol Arkadaşım Gençlik Spor İzcileri “Kardeş Okul” kampanyası kapsamında Kars’ın Selim İlçesine bağlı Büyük Oluklu Köyü İlkokulu’nun boya ve badanasını yaptılar, su ve kanalizasyon tamiratında bulundular, okulu kütüphaneye kazandırıp 3 bin adet de kitap, 3 adet de bilgisayar bağışında bulundular.

Ziraat Bankası Müfettişleri Derneği’nin finansörlüğünde yola çıkan Yol Arkadaşım Gençlik Spor Kulübü “Bim Damla Da Sen Ol” sloganıyla çıktıkları “Kardeş Okul” projesi kapsamında Selim’in Büyük Oluklu Köyü İlkokuluyla buluştular. Bu çerçevede Ankara ve İstanbul’dan temin ettikleri yardım malzemelerini 430 öğrenci, 23 öğretmeni bulunan 9 derslikli Büyük Oluklu köyüne ulaştırdılar. Kütüphanesi olmayan okula kütüphane kazandırdılar, bilgisayar laboratuarını yenilediler, 3 adet bilgisayar bağışında da bulundukları okulun boya ve badanasını da yaptılar. Duvarlar, çevre düzeni, su ve kanalizasyon gibi işlerde de görev alan gönüllüler, 3 bin adat de kitap bağışı bulundukları okulun öğrencilerine kırtasiye malzemesi yardımında da bulundular.

Yenilenen okulda düzenlenen kampanyanın açılış programına Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydın, Yol Arkadaşım Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan İgdir, okul idaresi ve öğretmenler katıldı.

Proje hakkında Kaymakam Erdinç Dolu’ya bilgi veren Gökhan İgdir, kardeş okul seçtikleri okullardan ellerini ayaklarını çekmeyeceklerini, sürekli irtibat halinde olup her türlü sıkıntılarında yanlarında olacaklarını söyledi. Bu yardım ve desteklerin devamının geleceğini de belirten İgdir, burasının Ankara ile Kars arasında köprü olacağını ifade etti. Bu köprünün kardeşlik ve dostluk köprüsü olacağını da kaydeden İgdir, engelli çocuklarla çalıştıklarını, Ankara’da gönüllülerinin olduğunu amaçlarının da bunları topluma kazandırmak olduğunu ifade etti. Ankara’daki gönüllüleriyle Kars’taki kardeş okulu buluşturup Doğu ile Batı’yı sentezleyeceklerini söyleyen İgdir, kardeş okullarda izcilik eğitimleri verdiklerini bununla ilgili burada da bu eğitimi verebileceklerini belirtti. Çocukları formal eğitimin yanında informal eğitimle de topluma kazandırmayı amaçladıklarını anlatan İgdir, çocukların eğitim ve öğretimde sadece kalemle değil sosyalleştirmeyi de hedeflediklerini söyledi.

İgdir daha sonra şunları söyledi:

Kaymakam Erdinç Dolu da bu anlamlı projelerinden dolayı kulüp yöneticilerini ve gönüllerini tebrik ettiğini söyleyerek, “ziraat bankası ve Yol Arkadaşım Kulübü, sosyal sorumluluk projesi adına okulunuzun bir takım eksikliklerini gidermişler. Hem çok güzel şekilde içerisini, dışarısını boyamışlar, su ihtiyacını gidermişler, 3 adet bilgisayar ve 3 bin adet kitap bağışlamışlar. Güzel bir kütüphane de yapmışlar. Dolayısıyla onlara da sizin adınıza sizin yanınızda teşekkür ediyorum. Güzel bir sosyal sorumluluk projesi yapmışlar. Ve söz de verdiler; devamı da gelecek. Yine bir proje kapsamında başta öncelik sizler olmak üzere Ankara ve Çanakkale’ye gezi de düşünüyoruz. Ama dersleri iyi olanlar bu imkandan yararlanacaklar.” dedi.

Kaymakam Dolu, “kitap okuyan var mı?” sorusuna öğrencilerin yaklaşık yüzde 90’ının kitap okumayı sevdiğini söylemeleri üzerine en çok kitap okuyana çeşitli hediyeler vereceğini müjdeledi. Kaymakam Dolu, “hem birinci dönemin sonurda hem de ikinci dönemin sonunda en çok kitap okuyanlara da çok güzel sürprizlerimiz var. Bilgisayar ve bisiklet gibi değişik sürpriz ödüllerimiz var. Ama bu ödülleri en çok kitap okuyana vereceğiz. Okul müdürleri de bu işin takipçisi olacak. Ona göre bol bol kitap okuyacaksınız.” diye konuştu.

Selim Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydın da, “Kulübe bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Çeşitli hediyeler getirmişler ve bilgisayarla da destek olmuşlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu tür yardımların diğer derneklere de örnek olmasını diliyorum. İnşallah diğer derneklerimizde bu tür okullara el atarlar.” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından öğrencilere getirilen kırtasiye yardımları sınıflarında dağıtıldı. Yardımlardan son derece memnun kalan öğrenciler bu sevinçlerini de türkülerle dile getirip anlamlı sözleriyle ortaya koydular. “Yaşasın Cumhuriyet Yaşasın Demokrasi” sloganlarıyla ortamı renklendiren öğrenciler okullarına verilen desteklerden dolayı da emeği geçenlere teşekkür ettiler. Öğrenciler daha sonra hediyelerini kucaklayıp evlerinin yolunu tuttular. Sevinçleri yüzlerine yansıyan öğrenciler, köyden ayrılan gazetecileri de el sallayarak türküler eşliğinde uğurladılar. kha

Önceki ve Sonraki Haberler