Bölgede bir ilk...

Bölgede bir ilk...

SELİMLİLER, BÖLGEDE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRMENİN HAKLI GURURUNU YAŞIYOR

Bölgede bir ilk...

SELİMLİLER, BÖLGEDE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRMENİN HAKLI GURURUNU YAŞIYOR

Kars’ın Selim ilçesinde “Çocuk Trafik Eğitim Parkuru”,  “Yalnızlığa Uzanan Eller Projesi” ve “Engelsiz Yaşam Merkezi”nin açılışı Kars Valisi Günay Özdemir’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Bölgede bir ilk olma özelliği taşıyan açılışa; Kars Valisi Günay Özdemir, Kaymakam Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Coşkun Altun, hayırsever işadamı Celal Kahraman, İl ve ilçe kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış programı daha sonra projelerin gerçekleştirilmesinde katkısı olan hayırsever işadamına ve Selim esnafına Kars Valisi Günay Özdemir, Kaymakam Erdinç Dolu ve İlçe Belediye Başkanı Coşkun Altun’un teşekkür plaketi sunumuyla sona erdi.

KARS VALİSİ ÖĞRENCİLERDEN EMNİYET KEMERİNİNİ KULLANILMASI KONUSUNDA BABALARINI UYARMALARINI İSTEDİ

Daha sonra “Çocuk Trafik Eğitim Parkuru” açılışına geçildi. Burada da parkurla ilgili bilgi verildi ardından da çocuklar parkurda akülü araçlarla aldıkları eğitimin pratiğini yaptılar. Başta emniyet kemeri kullanımı olmak üzere, trafik ışıkları, araçların yağ ve lastik bakımları, sürücünün kendi şeridinde ilerlemesi, yaya ve öğrenci geçişleri, kavşaklar ve daha onlarca önemli konuda uygulama yaptılar. Trafik polislerinin de yardımıyla parkuru başarıyla tamamlayan öğrencilerin yanına giden Vali Güney Özdemir, hepsine teşekkür etti ve özellikle de emniyet kemeri kullanımında dikkatli olmalarını istedi. Vali Özdemir daha sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

PROJENİN EN BÜYÜK SAHİBİ KAYMAKAM BEYDİR

Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, “Bu güzel açılışlarda bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Güzel bir gün, mübarek bir gün, mübarek bir aydayız. Bunun yanında gerçekten bir ilçede olacak en güzel hizmetleri faaliyete geçirmek üzere burada bulunuyoruz. Burada emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum ama kısaca Celal ismi Selim için çok güzel anlamlar taşıyor. Tabi projenin en büyük sahibi Kaymakam beydir. Bunun yanında Selimli işadamları ve hayırseverlerdir. Soy ismi gibi kahraman olan celal kahraman beye çok teşekkür etmek istiyorum. biz her sıkıştığımızda ve selime şu lazım dediğimizde seve seve Selim’e hizmet etmeye çalışan yüreği geniş, gönlü geniş bir abimizdir. Selim belediye başkanı olarak Selim ilçesi ve köyleri adına kendisine teşekkür ediyor ve yapılan projelerin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

İLÇEMİZE HİZMET EDEN İŞADAMLARIMIZIN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERLERİ VAR

Altun, Kafkas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada da, “Öncelikle bugün açılışını yaptığımız engelsiz yaşam merkezi, trafik eğitim parkuru ve diğer açılışımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Gerçekten selimli işadamlarımız Selim için güzel şeyler düşünüyorlar. Selim denildiği zaman gerçekten gözlerinin içi parlıyor. Bu konuda belki Kars’ın ilçeleri içinde en duyarlı işadamları Selim’de vardır. Burada sizin aracılığınızla hepsine teşekkür ediyorum. Bugünde gördüğünüz gibi engelsiz yaşam merkezi yaşlı bakım hizmeti ve trafik eğitim parkurunda gerçekten hayırsever işadamlarının katkısı büyük. Bizde Selim belediyesi olarak bu konuda onlara her türlü desteği veriyoruz. Hizmet yapmak istedikleri zaman sonuna kadar bizleri yanlarında bulurlar. Başımızın üstünde yerleri vardır. Çünkü onlar Selim için yapıyorlar. Bizde onlara yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize. Bugün de onu gördük selim için gerçekten güzel bir gün. Mübarek bir günde gerçekten güzel hizmetlere kavuştu. Selimli insanlarımız. İnşallah bu projelerimiz devam edecektir. Belediye olarak bize düşen görevler varsa bizde elimizden gelen her şeyi yapacağız. Projelerin devamı gelecektir.” diye konuştu.

GELECEĞE GÜVENLE BAKAN GÜÇLÜ BİR TOPLUM OLMANIN ÖNCELİKLİ ŞARTI…

Kaymakam Dolu, projeye önemli katkısı olan başta hayırsever işadamı Celal Kahraman’a, Belediye Başkanı Coşkun Altun’a ve Selimli esnaflara teşekkür etti. Kaymakam Dolu, “İlçemiz adına önemli ve anlamlı bulduğum 3 projemizin açılış ve tanıtım programına hoş geldiniz. Geleceğe güvenle bakan güçlü bir toplum olmanın öncelikli şartı tüm bireylerin eşit fırsat ve imkanlardan yararlanması, birlik ve beraberlik içerisinde ortak hedef ve umutları paylaşarak yaşayabilmeleridir. Dolayısıyla ülkemizin de önemli bir bölümünü teşkil eden engellilerimizin toplumla bütünleşmelerinin ve hayatın her alanında aktif rol üstlenmelerinin ve onlara sunulan hizmetlerin erişilebilir olması da devletin ve toplumun öncelikli görevidir. Hükümetimiz tarafından özellikle son 10 yıldır artan bir şekilde engelli vatandaşlarımıza sunulan hizmetler vardır. Evde bakım hizmetlerimiz var yine engelli vatandaşlarımıza sunulan sosyal destek projelerimiz var. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı aracılığıyla sağlanan imkanlar var. Ama biz bütün bunların yetmeyeceğini ve daha fazla hizmete ihtiyaç olduğunu biliyoruz.” şeklinde konuştu.

SELİM’DE ENGELLİ ENVANTERİ

Bu nedenle Selim’de Kaymakamlık görevine başladığı zaman engelli vatandaşların beklentilerini karşılamayı da temel öncelik olarak aldıklarını vurgulayan Kaymakam Dolu, “Yaklaşık 1.5 yıl önce bölgemizde ilk defa 4 ay süren engelli envanteri adı altında bir çalışma yaptık. Şuan biz hangi köyümüzde hangi engelli vatandaşımız var yaşı medeni durumu engel türü kökeni mali ve sosyal haklardan faydalanıyor mu faydalanmıyor mu tüm bunlara biz vakıfız. Birde bunun akabinde engelli vatandaşlarımızla birebir ilgilenmek sıkıntılarını dinlemek amacıyla kaymakamlığımız bünyesinde 22 tane gönüllü arkadaşlarımızdan oluşan ilçe danışmanlık merkezini kurduk. Burada her bir gönüllü arkadaşımıza 17 tane engelli arkadaşımız düşmekte. Ve yine geçtiğimiz yaz Beykoz parkında 100 engelli ailemizle çok güzel bir piknik organizasyonu gerçekleştirdik. Tabi şu akıllara gelebilir. Böyle bir merkeze niye ihtiyaç duyuyoruz. Biz hem o piknikte hem de evlerini ziyaret ettiğimiz ailelerde şunun farkına vardık. Maalesef özellikle çocuklar ve gençler toplumdan soyut bir yaşam sürmekte. Hatta geçen yıl düzenlemiş olduğumuz piknikte o parka ilk defa gelen ailelere tanık olduk.” dedi.

BÖLGEDE İLK DEFA 800 METRE KARE ÜZERİNE KURULU TRAFİK EĞİTİM PARKI YAPILDI

Bu merkezi oluşturmaktaki temel amaçlarının başta çocuklar ve gençler olmak üzere engelli vatandaşların sosyalleşebilmelerine yardımcı olmak olduğunu da kaydeden Kaymakam Dolu, “İçerisinde resim, müzik, oyun odalarının olduğu kendilerine özel banyosu, WC’si, mutfağı olan ve aileleri ile birlikte basit fiziksel egzersizleri yapabilecekleri odalar oluşturduk. Aracımızla birlikte yaklaşık 150 bin lirayı bulan bu projemizin hayata geçmesinde bize destek veren soyadı gibi kahraman Celal amcamıza ve tüm diğer hayırseverlerimize il genel meclisimize ve bize bu yeri tahsil ederek destek veren belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Diğer ikinci önemli projemiz ise yine bölgemizde ilk defa 800 metre kare üzerine kurulu trafik eğitim parkı. Karayolları standartları ve tekniğine uygun olarak projelendirilen bu trafik eğitim parkıyla biz trafik bilincini hem teorik hem uygulamalı olarak çocuklarımıza kazandırmayı amaçlıyoruz. Çünkü bu bir alışkanlık işi ve bu ancak küçük yaşta kazandırılabilir. Ve son olarak da yalnızlığa uzanan eller projesi kapsamında ilçemiz merkez ve köylerinde yalnız yaşayan 60 yaşlımıza istihdam edeceğimiz 4 kadın çalışanımızla birlikte hizmet vereceğiz. Evlerine gidilecek evleri temizlenecek üstü başı yıkanacak ilaç takibi yapılacak ve basit sağlık hizmetleri gerçekleştirecek. Ben bu projelerin hayata geçirilmesinde özveriyle çalışan vakıf müdürümüz ve personeline, birlik müdürümüze, emniyetimize ve emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederken bizleri yalnız bırakmayan sayın valimize ve siz değerli konuklarımıza şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde ifada etti.

TAMAMEN HAYIRSEVERLERİN KARŞILADIĞI YAKLAŞIK 150 BİN LİRAYI BULAN PROJE

Kaymakam Erdinç Dolu, Kafkas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: “Bugün gerçekten ilçemiz adına önemli ve anlamlı bulduğum 3 projemizi hayata geçirdik. Bunlardan birincisi engelli vatandaşlarımıza yönelik engelsiz yaşam merkezi projesiydi. Tamamen hayırseverlerimizin karşıladığı yaklaşık 150 bin lirayı bulan bir projemizdi. Bu projemizdeki amacımız bizim bu engelli kardeşlerimiz başta gençler ve çocuklar olmak üzere sosyalleşmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. İçerisinde resim odası müzik odası banyoları WC’si, mutfağı ve basit fiziksel egzersizler yapabilecekleri odalar hazırladık. Aileleri ile birlikte istedikleri zaman alıp belirli bir program dâhilinde sosyalleşmelerine yardımcı olacağız. Diğer önemli projemiz ise ilçemiz ve köylerde yalnız yaşayan 60 yaşlımıza istihdam edeceğimiz 4 kadınımızla birlikte belirli periyotlarla evlerine gidilere temizlikleri yapılacak üstü başı yıkanacak ilaç takipleri yapılacak ve basit sağlık hizmetlerinde bulunulacak. Son olarak da yine bölgemizde ilk defa gerçekleştirdiğimiz trafik eğitim parkı. Burada da amacımız trafik bilincini küçük yaştan itibaren çocuklarımıza kazandırmak. Hem görsel hem uygulamalı hem de teorik eğitimlerimiz olacak. Ben bu üç projemizin de ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

KARS’TAKİ HEMŞEHRİLERİMİZ SAYESİNDE HİÇBİR SIKINTIMIZ KALMAYACAK

Kars Valisi Günay Özdemir de Selim’de açılışını gerçekleştirdikleri bu projeleri önemli bulduğunu söyledi. Selim ilçesinin sosyal projelerde çok aktif olduğunu da ifade eden Vali Özdemir, hayata geçirilen bu çok değerli 3 projenin devamlılığının vatandaşlara faydası açısından önemli bulduğunu ifade etti. Kaymakam Dolu, bu projede emeği geçen İlçe Kaymakamına, Belediye Başkanına, hayırsever işadamı Celal Kahraman’a ve Selim esnafına teşekkür edip bu projelerin ilçe için hayırlara vesile olmasını diledi.

Vali Günay Özdemir de şöyle konuştu:

“Bugün gerçekten Selim’de sosyal sorumluluk anlamında sosyal sorumluluk projelerinin gerçekleştirildiği bir gün. Daha önce de sosyal sorumluluk projelerini merkez diğer ilçelerimiz ve Selim olarak değerlendirdiğimizde benim ilk gördüğüm Selim bu konuda çok daha önde olan bir ilçemiz. Ben başta kaymakamımız olmak üzere bütün çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Bu konuda destek veren işadamlarımızı ve belediyemizi gönülden kutluyorum. Çünkü bu iş, gönüllülük işidir. Şimdi burada böyle bir tesisin açılması önemli. Ama asıl önemli olan bundan sonra bu tesisin iyi, verimli ve sürekli olarak bu işi devam ettirmesi. Çünkü bu işler bir hevesle başlıyor ama belirli bir dönemden sonra o heves, o heyecan kayboluyor. Ama ben şunu görüyorum şuanda bu heyecan bu heves selimlilerde var. İnşallah bu heves kırılmaz. Biz bu konuda da valilik olarak bu hevesin bu çalışmaların devam etmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ben öyle tahmin ediyorum ki bu projeye destek veren hayırsever işadamlarımızın da bundan sonra herhangi bir sıkıntıda yine sizlerin bir ihtiyacı olduğunda yine yanınızda olacak. Bunları ben kendilerinde görüştüğümde de bu heyecanlarında da görüyorum. Kars’ta yetişmişler, Selim’de yetişmişler memleketlerini bırakmamışlar. Sosyal sorumluluk olarak memleketlerine gelip memleketlerinde ihtiyaçları neyse canla başla hala memleketlerinin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını gördükçe ben diyorum ki Kars’taki hemşehrilerimiz sayesinde hiçbir sıkıntımız kalmayacak ve hiçbir ihtiyacınız da kalmayacak. Onun için ben tekrar bu konuda gönüllü olan tüm hemşehrilerimizin tüm çalışma arkadaşlarımızın bu gönüllülüklerinin devam etmesini diliyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.”

ÖNCELİĞİMİZ SELİM

İşadamı Celal Kahraman da, “Biz burada büyüdük, burada okuduk, burada kazandık. Elimizden geldiği kadar da yardım etmek zorundayız. Ekibimiz her şeyi takip ediyor. Bir ihtiyaç olduğunda onlar direk müdahale ediyorlar. Sadece Selim değil başka muhtaç olan yerlere de el uzatıyoruz ama önceliğimiz Selim.” açıklamasını yaptı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler