Bozkuş: “Ben anamın eseriyim”

Bozkuş: “Ben anamın eseriyim”

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği eğlence programı sırasında kadınlar yönelik yaptığı konuşmada “Ben anamın eseriyim” dedi.

 

Kars Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle özel bir eğlence programı düzenledi. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un eşi Nurhayat Bozkuş’un ev sahipliği yaptığı eğlence programında, Karslı kadınlar bir günlüğüne de olsa tüm dertlerini unutarak yöresel canlı müzikler eşliğinde gönüllerince halaylar çekerek eğlendiler.
 
Eğlence programına katılan kadınlara belediye yetkilileri tarafından çeşitli ikramlar yapıldı ve kımızı karanfille dağıtıldı. Eğlence sırasında Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve eşi Nurhayat Bozkuş, yaptıkları konuşmaların ardından barın başına geçerek halay çekip eğlence programını başlattılar.
 
Halaylar öncesi açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un eşi Nurhayat Bozkuş, günlük hayatta bütün yükün kadınların omuzlarında olduğunu söyledi. Amaçlarının yılda bir kez de olsa kadınların eğlenmesini, dertlerini ve sıkıntılarını unutmalarını için bu programı düzenlediklerini belirterek: “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz bütün kadınlara hayırlı, uğurlu ve kutlu olsun. Hepinize hoş geldiniz. Saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Biliyorum bütün yük kadınların omuzlarındadır. Bizler siz arkadaşlarımızın sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Amacımız yılda bir kez de olsa bugün burada sizleri eğlendirmek, dertlerinizi bir günlüğüne de olsa unutturmak istedik.” Dedi.
 
BEN ANAMIN ESERİYİM
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da, ilkokul 4. sınıfta babasını kaybettiğini belirterek annesinin kendisi için ne kadar önemli ve değerli olduğunu söyledi. Kendisinin de annesinin eseri olduğunu söyleyen Bozkuş: “Bütün kadınlarımızın böylesine güzel bir günde olduğu gibi her zaman böyle güler yüzlü ve eğlenceli bir ortamda olmaları en büyük arzumuzdur. Bu anlamda dünyanın en güzel insanlarına merhaba diyorum. Sadece sembolik olarak sadece bugün değil kadınlarımızın, annelerimizin, bacılarımızın, kardeşlerimizin her gününü bu gün olduğu gibi şenlik içerisinde mutlu bir şekilde yaşamalarını istiyoruz.” Dedi.
 
KADINLARIMIZ, GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZE BAĞLI OLDUKLARI İÇİN BAZEN ERKEKLERİN ARKASINDA KALIYOR
Türk kadının gelenek ve göreneklerine bağlı olması nedeniyle zaman zaman erkeklerin arkasında kaldıklarını vurgulayan Bozkuş: “Değerli bacılarım bilindiği üzere yuvanın kurulmasında erkekler kadar kadınların da çok önemli fonksiyonları vardır. Bizim evimizde olduğu gibi iş yaşamında ve kamu kuruluşlarında da kadınlar erkeklerden daha fazla çalışıyorlar ve daha fazla sorumluluk alıyorlar. Kadınlarımız bu sorumluluk bilinci içerisinde her zaman sağlıklı bir şekilde ülkemizin gelişmesinde, kalkınmasında aile bütçesinin iyi bir noktada olmasında çokçukların okumasında ve yetişmesinde, ciddi anlamda katkıları var. Sizlerin sadece gelenek ve görenek yani törelerimizden dolayı zaman zaman erkeklerin arkasında kalmanız, gelenek ve göreneklerimize bağlı olmanızdan kaynaklanıyor. Ama şuna da inanmıyorum ki sizler her zaman erkeklerden en az bir adım daha ileridesinizdir. Sizlerin bu duygu ve düşünceler içersinde ve sorumluluk bilincinde olmanızı önemsiyoruz.” Diye konuştu. 
 
Programa katılan BM Kadın Dostu Kentler Projesi Kars İl Koordinatörü Gözde Baltacı da kadınlar gününde Kars Belediye Başkanlığını böyle bir etkinlik yapığı için kutladı ve Başkan Bozkuş’a teşekkür etti.
 
Kars’ta kadınlara yönelik çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini de belirten Baltacı: “Öncelikle bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kars Kadınlar günü ile ilgili olarak çeşitli ve güzel etkinlikler yapılıyor. Bunlardan birisi de şuan belediyemizin yapmış olduğu bu eğlence programıdır. Bugün kadınlar her bir arada ve mutlular. Yine dediğim gibi sinema, tiyatro, müzik dinletisi gibi faaliyetlerimiz de oldu. Diğer çalışmalarımız da devam ediyor. Bütün kadınlarımızın desteğini bekliyoruz. Belediyemiz ve valiliğimiz her konuda bize destek olmaya devam ediyor. Ve önümüzdeki bir yılda da faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Ayrıca her zaman olduğu gibi bundan sonra da basının ve bütün paydaşların desteğini bekliyoruz.” diye konuştu.
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler