Bozkuş, Bize Güvenin..

Bozkuş, Bize Güvenin..

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, göreve geldikleri günden bu yana halka verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini belirterek halkın kendilerine güvenmesini istedi.

 

Bu süre içerisinde söz verdikleri 23 projeyi tek tek hayata geçirdiklerini belirten Bozkuş, bu yıl içerisinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ aracılığıyla yapılacak olan703 konutun hava şartlarına bağlı olarak Mart veya Nisan ayları içerisinde temelimin atılacağını kaydetti.

 

İnşaatı devam eden tarihi yeni belediye binasının da hizmeti açılacağını söyleyen Başkan Bozkuş, yine 2013 yılı inşaat mevsimi içerisinde 10 km asfalt daha yapacaklarını belirtti. Aynı zamanda yeni hayvan pazarının hizmete açılacağı müjdesini de veren Bozkuş, bütün bunların Kars halkına vereceği müjdeler olduğunu dile getirdi.

 

BAZI CADDELERDE TEK YÖN - ÇİFT YÖN UYGULAMASINA GEÇİLECEK

 

Bozkuş ayrıca inşasına devam edilecek ve temeli atılacak diğer projelerini de şu şekilde açıkladı. “Atatürk Çay Bahçesi ve Millet Çay Bahçelerinin yapımına da bu yıl başlayacağız. Derelerin ıslah çalışmaları da geçtiğimizi yıl olduğu gibi bu yılda devam edecek. Mihralibey ilköğretim okulu güzergâhında alt geçit yapılacak. Köprünün bir tarafında ki Cumhuriyet Caddesi girişi, İnönü Caddesi çıkışı olarak trafiğe yön verilecek. Birçok caddede tek yön - çift yön uygulamasına geçilerek park sorunu çözeceğiz. Ama altmış derecelik açıyla park edilen araç sürücülerinden park ücreti alacağız. Bu şekilde de herkesin günübirlik araçlarını cadde ve sokaklara çekme sorununa da önlem almış olacağız.

 

KARS’TA YAŞANAN EN BÜYÜK SORUN

 

Göreve geldiği günlerde Kars’ın en önemli sorunlarının başında alt yapı sorunlarının geldiği de belirten Bozkuş, “Biz yerel yönetim olarak öncelikle önem verdiğimiz konu alt yapıydı. Alt yapıda çok ciddi bir mesafe aldık.  Şuanda en büyük sorun gecekondu vasfındaki konutların normal yaşanılabilir konuta dönüştürülmesidir. Ayrıca çevre düzenlemesinin yapılması ve hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimizin ahırlarının şehir dışına çıkarılması büyük bir sorunlardan biri olarak karşımızda duruyor. Hemşerilerimizden istediğimiz herkes şehrin temizliğine dikkat edip kurallara uyarsa bizimde belediye olarak yükümüz hafifleyeceği için hizmetimiz daha yararlı, kaliteli ve titiz bir şekilde olacaktır.” Diye konuştu.

 

BUNDAN SONRAKİ HEDEFLERİMİZ

 

Bozkuş, bundan sonra ki hedeflerini ve çalışmalarını da şu şekilde dike getirdi. “5 yıllık süreç içinde 21 projeyi hayata geçireceğimizi söylemiştik. Bunların bir kısmı tamamlandı. Bir kısmı da 2013 yılında tamamlanacak. Geri kalanın da tesislerine başlamış olacağız. Yani Kars halkına söz verdiğimiz projeleri tek tek hayata geçirdik” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler